1_ΚΟΡΙΝΘΙΑΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης: Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού καλεί τους δημότες σε “ταξίδια γνωριμίας”

0

Με όρεξη για προσφορά και φρέσκες ιδέες έχει ξεκινήσει τη θητεία της στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστινής η αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Ελίνα Μενούνου, επιβεβαιώνοντας την επιλογή του νέου δημάρχου κ.Βλάση Τσιώτου.

Μέσα στους πρώτους 3 μήνες έχει ήδη αναπτύξει ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες με τελευταία και σημαντική τη δράση «Kάθε μήνα ένα χωριό, κάθε χωριό μια ιστορία». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που σκοπό έχει να φέρει τους δημότες πιο κοντά στην ιστορία, την παράδοση και τον πολιτισμό του τόπου. Σημαντική επίσης παράμετρος αυτού του προγράμματος είναι η γνωριμία, επαφή και η ενδυνάμωση της επικοινωνίας μεταξύ των πολιτών της τοπικής κοινωνίας. Και τέλος η προσπάθεια να “ζωντανέψουν” και πάλι τα χωριά μας.

Με πρώτο προορισμό τη Ζάχολη, πραγματοποιήθηκε στις 10 Νοεμβρίου με επιτυχία το πρώτο ταξίδι γνωριμίας. Ακόμα και κάτω από μη ευνοϊκές καιρικές συνθήκες στην αρχή, η συμμετοχή ήταν ικανοποιητική και η εμπειρία μοναδική.

Το Ρέμα των Μύλων ενθουσιάζει πάντα τα παιδιά

Η κα Μενούνου, έχοντας η ίδια σπουδάσει την αφηγηματική τέχνη, φρόντισε να προετοιμαστεί κατάλληλα γι΄αυτή την περιήγηση. Για τη Ζάχολη εξάλλου έχεις τόσα να πεις και τόσα να δεις με μάτια ανοιχτά ή κλειστά….Την Παναγιά των Καταφυγίων, το παραμυθένιο Ρέμα των Μύλων, την Αγία Παρασκευή και τον επιβλητικό ναό του Αγίου Γεωργίου, του σημαντικότερου ίσως αρχιτεκτονικά και ιστορικά, ναού της Κορινθίας.

Στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής

Ο επίσκοπος του Ναού με τους 17 τρούλους διηγήθηκε την ιστορία του που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της Ζάχολης και των κατοίκων της.

Η μουσική δεν έλειψε απ΄την παρέα. Η χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής Δερβενίου υπό την καθοδήγηση του δασκάλου κ. Νίκου Μπούζα και τη συνοδεία λαούτου και σαντουριού “έντυσε” εκπληκτικά αυτή την εκδρομή…

Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής με την κα Μενούνου να αφηγείται ιστορίες, μύθους και θρύλους του τόπου

Μια εκδρομή γεμάτη από ιστορίες που σώζονται στο χρόνο από στόμα σε στόμα από γενεά σε γενεά. Η κα Μενούνου μίλησε στο sfedona.gr για το χωριό που αποτελεί τον επόμενο προορισμό… Ένα χωριό ξακουστό για τα μήλα του αλλά και τόσα ακόμα που θα έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε όσοι παρευρεθείτε.

Πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα απ΄το Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.

Μαριλένα Σούκουλη: Θεσμικό μας καθήκον να ικανοποιήσουμε τα δίκαια αιτήματα των Πυροσβεστών

Previous article

«ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»: Η Έκθεση των Επιμελητηρίων Πελοποννήσου και των Επιχειρηματιών άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.