ΕΛΛΑΔΑ

Τέσσερα χρόνια απ΄τον θάνατο του Κορίνθιου διανοούμενου Νίκου Καλογερόπουλου

0
Ο Νίκος Καλογερόπουλος (γνωστός στην Γενεύη της Ελβετίας, όπου διέμενε από το 1951, ως Nicolas Kaloy) γεννήθηκε το 1924 στην Κόρινθο, σπούδασε οικονομικά στην ΑΣΟΕΕ και έκανε το μεταπτυχιακό του στο London School of Economics. Ήταν Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Γενεύης , όπου έκανε την διατριβή του με θέμα «La théorie de l’ espace chez Kant et chez Platon», συγγραφέας πολυάριθμων βιβλίων  και άρθρων πολιτικού και φιλοσοφικού περιεχομένου.

Εργάστηκε ως στέλεχος Διεθνών Οργανισμών με έδρα την Γενεύη και συνεργάστηκε ως ανταποκριτής με κανάλια της ελληνικής τηλεόρασης.

Ήταν ισόβιος πρόεδρος του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος (Fondation Kaloy), που απονέμει διεθνή βραβεία, και της European League of Geneva, ενός think-tank με σκοπό της προώθησης της ιδέας της Ενωμένης Ευρώπης.

Παρακολουθούσε και έγραφε, μέχρις τις τελευταίες στιγμές, για τα ελληνικά δρώμενα και την κατάσταση κοινωνικής ασφυξίας στην Ελλάδα που έχει επιβληθεί από τα μνημόνια.

Πέθανε στις 5 Νοεμβρίου του 2015 αφήνοντας πλούσιο συγγραφικό έργο και ως κληρονομιά στο λαό της Κορίνθου, το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα. Ένα ίδρυμα δημιούργημα του ιδίου οραματιζόμενος ένα Πρότυπο Πολιτιστικό Κέντρο με την παροχή υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικής παιδείας.

Άποψη εσωτερικού χώρου του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος

Το Καλογεροπούλειο ίδρυμα λειτουργεί ανελλιπώς μέχρι σήμερα, και μέσω του ικανού Δ.Σ., προσωπικού και εθελοντών, επιδεικνύει σημαντική προσφορά στο χώρο των επιστημών, των τεχνών και του πολιτισμού για την Κόρινθο και την ευρύτερη περιοχή.  

Η Συκιά Κορινθίας επενδύει στο Κρασί και τη Γαστρονομία

Previous article

Συνεργασία στρατηγικής σημασίας μεταξύ Δήμου και Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας για τον τουρισμό

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in ΕΛΛΑΔΑ