ΕΛΛΑΔΑ

Η γνωστή ζωγράφος Χαρά Παπαθεοδώρου εκθέτει στην Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου

0

Η Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου σας προσκαλεί στην Αναδρομική έκθεση της εικαστικού
Δρ. Χαράς Παπαθεοδώρου,
το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019 στις 7:30 μ.μ.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ
9 Νοεμβρίου – 6 Δεκεμβρίου2019

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 – 14:00
Παρασκευή απόγευμα 18:00 – 20:00
Σάββατο 10:00 – 13:30

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Κολοκοτρώνη 4, Κόρινθος,
τηλ. 27410 – 20120

Βιογραφικό Χαράς Παπαθεοδώρου

Γεννήθηκε στην Αθήνα και παρακολούθησε την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, πριν συνεχίσει τις σπουδές της στο Μόντρεαλ του Καναδά όπου και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του McGill. Παράλληλα με τη ζωγραφική, η καλλιτέχνιδα έχει και Διδακτορικό στην Ιστορία της Τέχνης, από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και δίδαξε στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (DEREE), στην Αγία Παρασκευή.
Η Χαρά, έχει διακριθεί με υποτροφίες για τις σπουδές της καθώς και βραβεία για τη ζωγραφική της, με πολλές διεθνείς εκθέσεις στο ενεργητικό της.  Το 1971, αντιπροσωπεύει τους Ελληνο-Καναδούς Καλλιτέχνες στη Β’ Triennial των Ινδιών, στην LalitKalaAcademy, στο Νέο Δελχί.

Το 1972, της απονέμεται το Αργυρό Μετάλλιο (συμμετοχή 4.000 ζωγράφοι) στην Έκθεση CEAE (Συμβούλιο Ευρωπαϊκής Τέχνης), PlaceRoger, στις Βρυξέλες.  Το 1972-73, γίνεται αντεπιστέλλον μέλος της Ενώσεως των Γάλλων Καλλιτεχνών και της απονέμεται Εύφημος Μνεία για τους πίνακές της στις Εκθέσεις «SalonduMai”, GrandPalaisdeChamsElysees, στο Παρίσι.
Το 1973,βρίσκεται μεταξύ των τελικών υποψηφίων για το Χρυσό Μετάλλιο της Ρώμης, στη Διεθνή Έκθεση της Ντωβίλ της Γαλλίας.

Η Χαρά έχει δημοσιεύσει πολλές μονογραφίες γύρω από την τέχνη σε περιοδικά όπως το McGillJournals και αλλού.  Την ενδιαφέρει κυρίως η επίδραση της Μυθολογίας και των Παραμυθιών στα παιδιά, καθώς επίσης και σαν πηγή έμπνευσης για τους πίνακές της.
Η ζωγραφική της έχει πολλές φορές εμπνευστεί από τα πολλά της ταξίδια στην Αφρική, την Κεντρική Ασία, την Ευρώπη, τη Βόρειο Αμερική, το Μεξικό και τις Ινδίες όπου έζησε για μερικά χρόνια.

  • Ζωγραφίζει κυρίως με λάδι σε μουσαμά.
  • Ασχολείται με την Ξυλογραφία
  • Σχεδιάζει με σινική μελάνι
  • Υπογράφει με το μικρό της όνομα Χαρά

Έχει γράψει κριτικές για τους καλλιτέχνες Γιάννη Παρμακέλη, Αλεξάνδρα Χρήστου, Άγγελο Αντωνόπουλο, Δημοσθένη Καζάκο κ.α., έχει κάνει δημοσιεύσεις στην Ιστορία της Τέχνης.
Έχουν γράψει κριτικές για τη ζωγραφική της στην Ελλάδα ο Χρύσανθος Χρήστου, στον 3ο τόμο:  Οι Έλληνες Ζωγράφοι και στο GreekArtistsAbroad.
Έχουν δημοσιευτεί πολλά άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά για τη ζωγραφική της και τις Εκθέσεις της στην Αμερική, Καναδά, Ινδία και Περσία,  Καθώς κα στο DereeNewsletter, AthensNews και στον Ταχυδρόμο στην Ελλάδα.

Δήμος Κορινθίων: Ορίστηκε η επιτροπή για τη διεξαγωγή των δημοπρασιών εκμίσθωσης – εκποίησης πραγμάτων – ακινήτων του Δήμου

Previous article

Λαθρεμπόριο, παρεμπόριο και παράνομη εργασία συζητήθηκαν στη συνάντηση Γκιολή – ΟΕΒΕ

Next article

More in ΕΛΛΑΔΑ

You may also like

Comments

Comments are closed.