1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Βλάσης Τσιώτος: Ο Δήμος είμαστε εμείς…

0

Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου Βλάσης Τσιώτος, μετά από αυτοψία που πραγματοποίησε ο ίδιος σε δρόμους του Ξυλοκάστρου σχετικά με την καθαριότητα, έδωσε μέσω ανάρτησής του στα social συγχαρητήρια στο προσωπικό για τις προσπάθειες που καταβάλει καθημερινά και ζήτησε απ΄όλους τους κατοίκους να συνειδητοποιήσουν μερικά… αυτονόητα πράγματα.

Η ανάρτηση του δημάρχου στο fb:

Σήμερα το πρωί για περισσότερες από δύο ώρες θέλησα να εξετάσω ο ίδιος την κατάσταση των κάδων απορριμμάτων σε όλο το Ξυλόκαστρο , στη Συκιά και το Μελίσσι.Το επόμενο διάστημα θα γίνει το ίδιο και στα υπόλοιπα διαμερίσματα του Δήμου μας.

Με ικανοποίηση είδα μια πολύ θετική εικόνα και θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια σε όλη την υπηρεσία καθαριότητας για την εξαιρετική προσπάθεια την οποία καταβάλει παρά τις σημαντικές ελλείψεις τόσο σε προσωπικό , όσο και σε οχήματα.

Η προσπάθεια αυτή όμως δεν μπορεί να ολοκληρωθεί αν δεν συνειδητοποιήσουμε ως πολίτες μερικά αυτονόητα πράγματα. Άλλωστε οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά ή θαμπώνουν την εικόνα.

Δεν μπορεί η Νοταρά και η Αριστοναυτών σε όλο το μήκος τους να έχουν άδειους κάδους εκτός από δύο σημεία. Δεν μπορεί να ρίχνουμε απορρίμματα σε γεμάτους κάδους όταν σε λίγα μέτρα απόσταση υπάρχουν άδειοι.

Δεν μπορεί να βγάζουμε τα κλαδέματα στους δρόμους όποτε μας βολέψει χωρίς καμιά ειδοποίηση στην αρμόδια υπηρεσία. Δεν υπάρχει ένα φορτηγό για κάθε κτήμα και κάθε κήπο.

Δεν μπορεί να πετάμε τα κουτιά ολόκληρα στους κάδους ανακύκλωσης. Έτσι με πέντε κουτιά ο κάδος γέμισε και αρχίζουν τα προβλήματα και τα παράπονα.

Δεν μπορεί να πετάμε χύμα τα υπολείμματα τροφών στους πρόσφατα πλυμένους κάδους , γιατί η δυσοσμία επιβαρύνει εμάς τους ίδιους.

Δεν μπορεί να αφήνουμε τα καπάκια των κάδων ανοικτά, ούτε να αφήνουμε τα σκουπίδια έξω από αυτούς γιατί φοβόμαστε τα μικρόβια.

Δεν μπορεί να έχουμε έναν καθαρό Δήμο αν όλοι μας δεν υπερασπιστούμε και δεν συνδράμουμε την προσπάθεια που καταβάλλεται από την υπηρεσία.

Άλλωστε ο Δήμος είμαστε εμείς και εμείς καθορίζουμε την εικόνα του.

Τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει αν δεν το αλλάξουμε εμείς.

Νέα χρηματοδότηση εξασφάλισε ο Δήμος Λουτρακίου με την υποστήριξη Δήμα

Previous article

Εκπαιδευτική ημερίδα στην Κόρινθο για προστασία από φυσικές καταστροφές

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.