1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Να παραταθεί άμεσα το πρόγραμμα της πυροπροστασίας ζητάει ο Γιώργος Ψυχογιός

0

Δήλωση του βουλευτή Κορινθίας Γιώργου Ψυχογιού:

Η ανανέωση των συμβάσεων των 5.066 ωφελούμενων του προγράμματος του ΟΑΕΔ για την πυροπροστασία είναι ύψιστης προτεραιότητας. Πέρα από το, αυταπόδεικτο, γεγονός ότι επανασυνδέει τους ανθρώπους αυτούς με την εργασία, είναι ένας σημαντικός παράγοντας τόσο για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών όσο και για την μέριμνα προστασίας των περιοχών που έχουν ήδη πληγεί.

Ειδικότερα στην Κορινθία όπου, δυστυχώς, οι πυρκαγιές αποτελούν συχνό φαινόμενο, εργάζονται πάνω από 120 άτομα στα Δασαρχεία Ξυλοκάστρου και Κορίνθου προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες. Σημειωτέον ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε ξεκινήσει και ανανεώσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ενώ είχε αυξήσει και τις απολαβές λόγω της αύξησης του κατώτατου μισθού.

Η συνέχιση των συμβάσεων του, έμπειρου πλέον, προσωπικού, καθώς και η η πρόβλεψη για τη χορήγηση βεβαιώσεων για τα επαγγελματικά δικαιώματα του δασεργάτη, είναι μονόδορμος.

Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκανε την αρχή μιας αντίληψης ότι η αντιπυρική προστασία αφορά πρωταρχικά την πρόληψη και η οποία μπορεί να πραγματοποιείται από συμβασιούχους, αλλά και από μόνιμες θέσεις, καθώς αφορά σε πάγιες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών.

Η σημερινή Κυβέρνηση καλείται να αποδείξει ότι η προστασία του περιβάλλοντος αλλά και της εργασίας, καθώς και η μέριμνα για την αντιμετώπιση της κλιμματικής κρίσης είναι στις άμεσες προτεραιότητές της. Η παράταση του προγράμματος αυτού λοιπόν είναι το ελάχιστο που μπορούν να κάνουν.

Τα προβλήματα του Άσσου στο τραπέζι της συνάντησης Γκιολή – Γιαννακουλόπουλου

Previous article

ΟΑΣΠΠ: Καλούμε όλους τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, να συμμετέχουν ενεργά στο δεύτερο συνέδριο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.