1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Αθηνά Κόρκα: Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι παρούσα στην ανάπτυξη των προγραμμάτων εκπαίδευσης παιδιών με αυτισμό και ΑμεΑ

0

Εκπρόσωποι του σωματείου γονέων παιδιών με αυτισμό και asperger Κορινθίας “Φάσμα” συνάντησαν την αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου για την παιδεία και τον πολιτισμό, Αθηνά Κόρκα. Το σωματείο παρουσίασε στην αντιπεριφερειάρχη σειρά προτάσεων και λίστες με ελλείψεις υποδομών που αφορούν στην παιδεία των παιδιών στο φάσμα του αυτισμού αλλά και γενικά παιδιών με ειδικές ικανότητες και ΑμεΑ.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε επίσης η πρόεδρος του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος, κα Μαρία Χριστάρα.

Μετά το τέλος της συνάντησης η κα Κόρκα δήλωσε:

“Συναντήθηκα με την Ελένη Ζερβού και το Βαγγέλη Καρατζά, εκπροσώπους του “Φάσματος”, στο γραφείο μου στην περιφερειακή ενότητα Κορινθίας.

Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση και έλαβα σειρά προτάσεων του σωματείου για προγράμματα που δεν επωφελούν μόνο τα παιδιά στο φάσμα του αυτισμού αλλά γενικότερα παιδιά με ειδικές ικανότητες και ΑμεΑ.

Ενημερώθηκα επίσης για τις ελλείψεις υποστηρικτικών δημοσίων δομών για τα ΑμεΑ και έλαβα με χαρά τις προτάσεις του σωματείου για επιμορφωτικά προγράμματα για τους εκπαιδευτικούς γενικής παιδείας σε θέματα ειδικής αγωγής και μαθησιακών δυσκολιών.

Ήταν μεγάλη χαρά που σε αυτή τη συνάντηση παραβρέθηκε και η πρόεδρος του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος Μαρία Χριστάρα η οποία τόνισε με τη σειρά της την ανάγκη εξειδικευμένων δράσεων και προγραμμάτων για τα παιδιά στο φάσμα του αυτισμού και γενικότερα για παιδιά ΑμεΑ.

Είναι γνωστή σε όλους άλλωστε η στήριξη του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι παρούσα στην ανάπτυξη των προγραμμάτων εκπαίδευσης παιδιών με αυτισμό και ΑμεΑ όπως οφείλει, για την ουσιαστική ένταξη και στήριξη τους στην κοινωνία.”

Στο Σχολείο Τουρισμού OnTour ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, θα μπορέσεις να δεις τα πράγματα αλλιώς

Previous article

Ο πρωθυπουργός για τα απορρίμματα της Πελοποννήσου – Δηλώσεις Νικολάκου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.