1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Γ. Ψυχογιός: Όχι στην απαξίωση του Σχολείου της Γκούρας

0

Δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς τα κενά σε θέσεις εκπαιδευτικών που καταγράφονται στο Γυμνάσιο και Λύκειο της Γκούρας, ανέρχονται στο 40% του εκπαιδευτικού δυναμικού. Από τους 11 καθηγητές που υπηρετούν σήμερα στο Σχολείο, 3 μόνο εργάζονται με ωράριο για 5 ημέρες την εβδομάδα, ενώ για την κανονική και ομαλή λειτουργία του απαιτούνται 7 καθηγητές με πενθήμερο ωράριο. Διδάσκουν επίσης 7 καθηγητές για 2 μέρες και 1 για 3 μέρες.

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι να υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε εβδομαδιαία βάση κένα 30 ωρών στα Φιλολογικά, 23 ωρών στη Φυσική, 18 ωρών στην Κοινωνιολογία, 12 ωρών στα Αγγλικά, κλπ. Τέτοιες ελλείψεις δεν υπήρξαν ποτέ στο παρελθόν, ενώ ακόμα κι όταν εμφανίζονταν κάποια προβλήματα, με άμεσες παρεμβάσεις αυτά αντιμετωπίζονταν σχεδόν στο σύνολό τους.

Καταλαβαίνει κανείς ότι για τους κατοίκους της Γκούρας και της ευρύτερης περιοχής του Φενεού, αλλά και για ένα ιστορικό Σχολείο που βρίσκεται σε μια δυσπρόσιτη και ορεινή περιοχή με καθοριστικό ρόλο στο να μείνουν οι οικογένειες στα ορεινά χωριά μας, η κατάσταση είναι δραματική.

Το σίγουρο είναι ότι δεν βαίνουν όλα καλώς στην Παιδεία, όπως ισχυρίζεται το αρμόδιο Υπουργείο, τη στιγμή μάλιστα που τα κένα σε όλη την Κορινθία είναι πολλά και κρίσιμα και σε βασικές ειδικότητες. Κι όλα αυτά τη στιγμή που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε αυξημένες πιστώσεις και αποτελεσματικούς μηχανισμούς για την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Άλλωστε, είναι γνωστό και αποδεκτό από όλους ότι με την προηγούμενη κυβέρνηση τα σχολεία και στην Κορινθία ξεκινούσαν πάντοτε οργανωμένα, με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα, με ρεκόρ διορισμών αναπληρωτών και ειδικοτήτων και με πρόβλεψη για μόνιμες προσλήψεις που η ΝΔ τορπιλίζει.

Οι γονείς και οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου της Γκούρας καλούν την Πολιτεία να προβεί άμεσα στην κάλυψη των κενών θέσεων, ώστε να λειτουργήσει και πάλι το σχολείο στην ορεινή Κορινθία, τονίζοντας τις δυσκολίες προσβασιμότητας της περιοχής, αλλά και την έλλειψη των εναλλακτικών λύσεων που προσφέρονται.

Εμείς στηρίζουμε δυναμικά και με κάθε μέσο που διαθέτουμε το αίτημά τους και απαιτούμε την άμεση κάλυψη των διδακτικών θέσεων. Για εμάς το κοινωνικό δικαίωμα στην Παιδεία αποτελεί βασική και πρωταρχική υποχρέωση του κράτους απέναντι σε όλους τους πολίτες και αυτό εφαρμόσαμε ως κυβέρνηση και αξιώνουμε ως αντιπολίτευση.

 

Δεν θα γίνει ανεκτή η απαξίωση του Σχολείου της Γκούρας. Να καλυφθούν άμεσα τα κενά και να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του.

 

Γιώργος Ψυχογιός

Βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ

 

Ο Δήμος Κορινθίων καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης

Previous article

Πρόθεση δημιουργίας Αγροτικού Τμήματος από τα Επιμελητήρια της Πελοποννήσου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.