ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Με μεγάλη επιτυχία η 3η περιβαλλοντική δράση του Ξενοδοχείου Kalamaki Beach Resort στο Παλαιό Καλαμάκι Κορινθίας

0

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 η 3η περιβαλλοντική δράση του Ξενοδοχείου Kalamaki Beach Resort στο Παλαιό Καλαμάκι Κορινθίας. Η πρωτοβουλία, που έγινε θεσμός, είχε στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων, καθώς και τη μύηση στην ανακύκλωση ως τρόπο ζωής.

Πάνω από 150 συμμετέχοντες αγκάλιασαν τη δράση με ιδιαίτερη θέρμη και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό, καθώς κατάφεραν να περισυλλέξουν γυάλινα και πλαστικά μπουκάλια, αλουμινένια κουτάκια, γόπες, χαρτιά, καπάκια, γυαλιά, ακόμη και μπάζα, ριξαν επικοινωνιακά ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Κορίνθου, το ΙΕΚ «ΕΥΡΩΠΡΟΟΔΟΣ», το Συνεργατικό Δίκτυο Τουρισμού «Experience Corinthia» και το Travel Media Group «GTP».

Στην πρόσκληση του Ξενοδοχείου ανταποκρίθηκαν για ακόμη μια χρονιά, μεταξύ άλλων, Σύλλογοι και φορείς της περιοχής. Τη δράση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του ΕΟΣ Κορίνθου κ. Θεόδωρος Παναγουλόπουλος με μια πολύ δυναμική ομάδα – μέλη του Συλλόγου, η Γενική Γραμματέας Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας & Αναρρίχησης κ. Μάγια Φουριώτη, ο εμπνευστής του Experience Corinthia, κ. Σταύρος Κεφάλας, ο Διευθυντής του ΙΕΚ «ΕΥΡΩΠΡΟΟΔΟΣ» κ. Δημήτρης Σούκουλης, η Αντιπρόεδρος της «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΑΜΚΕ» κ. Εβελίνα Ποτήρη, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κορινθίων κ. Ανδρέας Ζώγκος και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων κ. Σωτήρης Πέρρας.

Δυναμικό παρόν έδωσαν μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο Ισθμίων, καθώς και από το Γυμνάσιο Ισθμίων, με πρωτεργάτη το Διευθυντή του Γυμνασίου κ. Μανώλη Παπαχριστοδούλου και καθηγητές του σχολείου. Συγκινητική ήταν η συμμετοχή στη δράση ενοίκων και προσωπικού από το Οικοτροφείο ΑΜΕΑ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΑΜΚΕ». αφήνοντας την περιοχή πραγματικά καθαρή. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε συμβολική φύτευση μιας πιπεριάς στη δασική περιοχή, ώστε να γίνει η αρχή για μια μελλοντική δράση δενδροφύτευσης.

Τη δράση στήριξαν επικοινωνιακά ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Κορίνθου, το ΙΕΚ «ΕΥΡΩΠΡΟΟΔΟΣ», το Συνεργατικό Δίκτυο Τουρισμού «Experience Corinthia» και το Travel Media Group «GTP».

Στην πρόσκληση του Ξενοδοχείου ανταποκρίθηκαν για ακόμη μια χρονιά, μεταξύ άλλων, Σύλλογοι και φορείς της περιοχής. Τη δράση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του ΕΟΣ Κορίνθου κ. Θεόδωρος Παναγουλόπουλος με μια πολύ δυναμική ομάδα – μέλη του Συλλόγου, η Γενική Γραμματέας Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας & Αναρρίχησης κ. Μάγια Φουριώτη, ο εμπνευστής του Experience Corinthia, κ. Σταύρος Κεφάλας, ο Διευθυντής του ΙΕΚ «ΕΥΡΩΠΡΟΟΔΟΣ» κ. Δημήτρης Σούκουλης, η Αντιπρόεδρος της «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΑΜΚΕ» κ. Εβελίνα Ποτήρη, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κορινθίων κ. Ανδρέας Ζώγκος και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων κ. Σωτήρης Πέρρας.

Δυναμικό παρόν έδωσαν μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο Ισθμίων, καθώς και από το Γυμνάσιο Ισθμίων, με πρωτεργάτη το Διευθυντή του Γυμνασίου κ. Μανώλη Παπαχριστοδούλου και καθηγητές του σχολείου. Συγκινητική ήταν η συμμετοχή στη δράση ενοίκων και προσωπικού από το Οικοτροφείο ΑΜΕΑ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΑΜΚΕ».

Η εμπνεύστρια της περιβαλλοντικής δράσης, ιδιοκτήτρια και Γενική Διευθύντρια του Ξενοδοχείου Kalamaki Beach Resort, κ. Μαριλένα Σταθοπούλου, εξέφρασε για ακόμη μια φορά τις ευχαριστίες της για την τόσο ενθουσιώδη συμμετοχή όλων των ανωτέρω φορέων και το αποτέλεσμα του εγχειρήματος, που έγινε πλέον θεσμός στην περιοχή και τόνισε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις σε συνεργασία με τις συλλογικότητες και φορείς της περιοχής.

Η ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ενημερώνει τους οδηγούς

Previous article

Πάνω από 3εκ. «πέφτουν» στην Κορινθία για τη δημιουργία Open Mall

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.