1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Για να περάσει στο δήμο το πρώην στρατόπεδο Κορίνθου ο μόνος τρόπος είναι να γίνει πολεοδόμηση

0

Ούτε 50 ημέρες δεν έχουν περάσει απ΄την στιγμή που η δημοτική αρχή του Βασίλη Νανόπουλου ανέλαβε τα ηνία ενός δήμου που θύμιζε ακυβέρνητο καράβι κυρίως τα τελευταία 2 χρόνια.

Τα προβλήματα πολλά και οι συνθήκες δύσκολες όμως ο νέος δήμαρχος με την ψυχραιμία που τον διακρίνει, στα πρώτα δείγματα γραφής που δίνει φαίνεται να κουμαντάρει σωστά την ομάδα του και ο δήμος να «βρίσκει και πάλι τα νερά του».

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα σε δημοσιογράφους, ο Βασίλης Νανόπουλος αναφέρθηκε στην πλατεία Περιβολάκια, στην Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Μεταναστών της Κορίνθου, στα αντιπλημμυρικά έργα και στην αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε ο Ζορμπάς, την καθαριότητα, το ταξίδι στις Βρυξέλλες και τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, τον αρχαιολογικό χώρος της Αρχαίας Τενέας και σε πολλά ακόμα θέματα που ενδιαφέρουν τους δημότες.

Τα κυριότερα σημεία απ΄τη συνέντευξη τύπου του Βασίλη Νανόπουλου:

 

Πλατεία Περιβολάκια

Συνεχίζονται τα έργα στην πλατεία, σε 8 μήνες εκτιμούμε να είναι έτοιμη. Ευελπιστούμε να μην έχουμε νέα προβλήματα με τον εργολάβο διαφορετικά θα τον κηρύξουμε έκπτωτο. Μικρές παρεμβάσεις θα υπάρξουν στο βαθμό που είναι εφικτό. Τα 2/3 της πλατείας είναι τσιμέντο που έχει ήδη στρωθεί. Θα προσθέσουμε σε ένα σημείο παιδική χαρά.

 

Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Μεταναστών (πρώην στρατόπεδο)

Μέχρι σήμερα η κατάσταση δεν έχει αλλάξει σημαντικά απ΄τις πρώτες μέρες. Οι συνθήκες είναι ακατάλληλες (έλλειψη μονάδας περίθαλψης, ζεστού νερού και θέρμανσης). Πιστεύουμε όμως ότι θα βελτιωθούν σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε. Πολλοί ιδιώτες ιατροί δέχονται έκτακτα περιστατικά απ΄τη Δομή με
Δεν προβλέπεται να αυξηθεί ο αριθμός των μεταναστών πάνω απ΄τους 650. Δεν θα μπουν προσφυγόπουλα σε δημόσια σχολεία γιατί ο χρόνος παραμονής του είναι περίπου 2 με 3 μήνες. Έχουμε ζητήσει περιμετρικά να φωταγωγηθεί ο περιβάλλοντας  χώρος της Δομής.

Για να μπορέσει να εκμεταλλευτεί ο δήμος το χώρο του πρώην στρατοπέδου ο μόνος τρόπος είναι να γίνει πολεοδόμηση, αυτά που λέει ο κ.Πνευματικός περί μνημονίου είναι άνευ αξίας όπως είπε και ο Υπουργός. Αν γίνει η πολεοδόμηση (υπολογίζω σε 2 με 2,5 χρόνια), τότε ο δήμος θα κερδίσει την μίση έκταση του στρατοπέδου και θεωρώ πως μετά δεν θα υπάρχει λόγος να λειτουργεί ούτε η Δομή, ούτε το Κέντρο Κράτησης.

 

Καθαριότητα

Ο δήμος παρουσιάζει αισθητά καλύτερη εικόνα στον τομέα της καθαριότητας. Οι υπάλληλοι πλέον λειτουργούν με διαφορετικό τρόπο όμως απαραίτητη είναι η συνεργασία των δημοτών (θα δοθούν σύντομα και οδηγίες). Οι κάδοι πλένονται και σχεδιάζουμε να καθαρίσουμε και τους κεντρικούς πεζόδρομους. Αναμένουμε νέους κάδους που θα αντικαταστήσουν τους κατεστραμμένους ενώ θα τοποθετηθούν σε συγκεκριμένα σημεία μεγάλοι κάδοι για τα βαρέα σκουπίδια. Απ΄την καινούργια χρονιά που θα έχουμε και τον απαραίτητο εξοπλισμό θα δείτε πόσο θα αλλάξει ο δήμος. Προγραμματίζουμε το πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης και εκπαιδευτικά περιβαλλοντολογικά προγράμματα για παιδιά., στο χώρο του Πεδίο Βολής. Θα ολοκληρώσουμε το έργο – που έχει «κολλήσει» απ΄την προηγούμενη δημοτική αρχή- κατασκευής εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων.

 

Επιπλέον:

-Θα δημιουργηθεί ηλεκτρονικό μουσείο για τα ευρήματα του Αρχαιολογικού χώρου της Τενέας

-Θα συσταθεί ειδική ομάδα που θα παρακολουθεί και θα καταθέτει προτάσεις για Ευρωπαϊκά Προγράμματα

 

Βουλευτές του ΚΚΕ φέρνουν το θέμα της Ανοιχτής Δομής της Κορίνθου στη Βουλή

Previous article

Εκπαιδευτικά σεμινάρια απ΄τον Εμπορικό Σύλλογο Κιάτου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.