ΑΡΧΕΙΟ SFEDONA.GR

Η βασίλισσα “Μασέλα” μιλάει στο sfedona για το παιδικό έργο που παίζεται στο “Μαρία Δημητριάδη” (Video)

0

Πρεμιέρα έκανε την Κυριακή 13/10, το νέο έργο του Βασίλη Κανιάρη με τίτλο “Βλάντ Τσέπες, ο Δράκουλας των… Γερανείων” στον Συναυλιακό Χώρο “Μαρία Δημητριάδη” στην Κόρινθο. Μία παιδική θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Νίκης Κατσαρού και μουσική Δημήτρη Παπανίκου.

Είναι η πρώτη απόπειρα του ποιητή και συγγραφέα Βασίλη Κανιάρη να γράψει έργο για παιδιά και κατά την άποψή μας τα κατάφερε περίφημα. Το μήνυμα για μια κοινωνία με κύρια χαρακτηριστικά την ισονομία, την προσφορά και την αγάπη δοσμένο με χιούμορ μέσα από μια ιστορία που διαδραματίζεται εδώ, στην περιοχή μας. Η παράσταση είναι καλοδουλεμένη από μια ομάδα ηθοποιών που στην πλειοψηφία τους είναι έμπειροι επαγγελματίες και καταφέρνουν να κρατήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον των μικρών αλλά και μεγάλων θεατών καθόλη τη διάρκεια της παράστασης.

Τα σκηνικά και τα κουστούμια ξεφεύγουν απ΄την μινιμαλιστική τάση της εποχής και αυτό μας άρεσε, όπως επίσης βρήκαμε ενδιαφέρουσα την πρωτότυπη μουσική του Δημήτρη Παπανίκου.

Η Νίκη Κατσαρού σκηνοθέτησε την παράσταση αλλά και συμμετέχει υποδύοντας τον ρόλο της Βασίλισσας Ισαβέλλα ή Μεγάλης Μασέλας και μίλησε στο sfedona.gr μετά την παράσταση:

«Βλαντ Τσέπες, ο Δράκουλας των Γερανείων»

Κείμενο: Βασίλης Κανιάρης
Σκηνοθεσία: Νίκη Κατσαρού
Σκηνικά/Κοστούμια: Βούλα Παρασκευά
Μουσική: Δημήτρης Παπανίκου

Μια παραγωγή του  Συναυλιακού Χώρου «Μαρία Δημητριάδη» .

Μία θεατρική παράσταση με χορό και τραγούδι, για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου.

Παίζουν (αλφαβητικά): Κυριάκος Αγγελίδης, Νίκη Κατσαρού, Θάνος Κυριαζής, Κωνσταντίνα Ρουμελιώτη, Γιάννης Τρουμπούκης, Μαρία Τσομπανάκου.

«Στην περιοχή Μαύρα Πεύκα των Γερανείων ζει ολομόναχος ο Δράκουλας Βλαντ Τσέπες. Κάτω, στην πόλη, την κοινωνία καταδυναστεύει η τρομερή βασίλισσα Μεγάλη Μασέλα με τους δύο συμβούλους της, τον Φουλ Κλέβε και τον Αμ Πος. Η αυριανή ημέρα είναι η σημαντικότερη για την πόλη. Η βασίλισσα θα βάλει σε εφαρμογή το φοβερό της σχέδιο για να πάρει από τους φτωχούς κατοίκους και τα τελευταία τους αγαθά. Ο λαός δεν έχει πια άλλη επιλογή από το να καταφύγει για βοήθεια στον Δράκουλα των Γερανείων. Τί θα κάνει ο Βλαντ Τσέπες για να τους σώσει ;»

Ειδικές πρωινές παραστάσεις για σχολεία.
Επικοινωνία/Πληροφορίες/Κρατήσεις: 2741305059 – 6976433283

Επίσκεψη της Αθηνάς Κόρκα στο Αρχαίο Θέατρο Σικυώνας

Previous article

Δίχως τέλος οι συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών στα Εξαμίλια

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.