5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η υποψηφιότητα για την Προεδρία της Δημοκρατίας που θα συζητηθεί

0

Από την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 6 Οκτωβρίου το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα φιλοξένησε την καθηγήτρια ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μαρία Ευθυμίου. Η τριήμερη διάλεξη της κας Ευθυμίου ήταν αφιερωμένη στην επανάσταση του 1821, θεματική στην οποία η ίδια εξειδικεύεται, όπως μας ανέφερε στην πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στο Sfedona.gr και την Βίκυ Γεωργακοπούλου.

 

Ο θεολόγος και συγγραφέας Δημήτρης Κάτσουρας, στο παρακάτω άρθρο αναφέρεται στην συγκεκριμένη εκδήλωση, αλλά και σε μία είδηση που αφορά την υποψηφιότητα της  κας Μαρίας Ευθυμίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Υποψήφια για Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Καλογεροπούλειο Ίδρυμα Κορίνθου

  • Δίδαξε συναρπαστικά την ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης

 Του Δημήτρη Κάτσουρα, Θεολόγου-Συγγραφέα

 

Είναι χάρισμα να’ σαι Δάσκαλος με μεταδοτικότητα. Να ξεκουράζεσαι με τον κόπο της διδαχής. Να ζεις την Ιστορία. Να κάνεις, με το πάθος για την επιστήμη σου και την αγάπη σου, την εργασία σου προσφορά, όχι μόνο στους μαθητές (φοιτητές) σου, αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία. Αυτής της ποιότητος είναι και η γνωστή Καθηγήτρια της Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Μαρία Ευθυμίου. Είμαστε ευγνώμονες στο  Καλογεροπούλειο Ίδρυμα της Κορίνθου που μας χάρισε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε το τριήμερο Σεμινάριό της (4, 5 και 6 Οκτωβρίου τρέχοντος έτους) για την Επανάσταση του 1821.

Συνολικά δέκα και πλέον πραγματικές ώρες κατάδυσης στην πραγματική θαυμαστή, ένδοξη και τραγική Ιστορία μας, μέσα από τον χειμαρρώδη και κυριολεκτικά συναρπαστικό, συγχρόνως απλό και επιστημονικό, λόγο της Μαρίας Ευθυμίου. Πυκνό ακροατήριο, με αμείωτο ενδιαφέρον. Η δασκάλα και αφηγήτρια ασταμάτητη, ακόμη και στα διαλείμματα των τριών διαλέξεών της! Αντίστοιχα πεινασμένο και διψασμένο, για τη γνώση και τη στοιχειοθετημένη ερμηνεία που προσφερόταν, το κοινό της. Τελείωσε, ενώ είχε ήδη, με παρρησία και κυρίως τεκμηρίωση, αποκαλύψει πολλά και αποδομήσει άλλα τόσα, με την εξής χαρακτηριστική φράση: Διαβάζοντας χιλιάδες σελίδες για την Ελληνική Επανάσταση του 1821 αισθάνθηκα την ανάγκη να σηκωθώ όρθια και να σταθώ σε στάση προσοχής, τιμώντας αυτά που θαυμαστώς καρτερικά υπέμειναν οι ‘Eλληνες στη διάρκειά της! Ευχήθηκε δε, μετά από 70 χρόνια, όπως τότε μετά την επανάσταση, να λήξει, επιτέλους, γιατί δεν έχει λήξει ακόμη και ο τελευταίος φρικτός εμφύλιος πόλεμος!

Διάβασα τελευταία στον ημερήσιο Αθηναϊκό Τύπο ότι μεταξύ των υποψηφίων για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι και η κ. Μαρία Ευθυμίου. Πολύ ωραίο για να είναι αληθινό και πιθανό κάτι τέτοιο….στη χώρα μας! Ωστόσο, ίσως είναι μια ιδανική ευκαιρία και περίπτωση. Ιδιαιτέρως, διότι θα αφορά και στη συγκυρία του εορτασμού των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Αρκετά με τις υποψηφιότητες των επαγγελματιών και δη συνταξιούχων της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Αφήστε που θα είναι από τις ευτυχείς εκείνες περιπτώσεις, στις οποίες το πρόσωπο δίνει πρόσθετη αξία στο θεσμό και γίνεται άξιος φορέας του και όχι αχθοφόρος του. ΜΑΡΊΑ ΕΥΘΥΜΊΟΥ, λοιπόν, για ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!

6 προτάσεις που θα στηρίξουν την τουριστική ανάπτυξη των Αγίων Θεοδώρων

Previous article

Συνεχείς Διακρίσεις από τη Φιλιππάκη Σοφία – Αγώνες Στίβου Βετεράνων Αθλητών

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.