ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

6 προτάσεις που θα στηρίξουν την τουριστική ανάπτυξη των Αγίων Θεοδώρων

0

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.), κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποίησε στις 28 & 29 Σεπτεμβρίου 2019 στην πόλη των Αγίων Θεοδώρων, συζήτησε μεταξύ άλλων θεμάτων, κατόπιν εισηγήσεως του Εμπορικού & Επαγγελματικού Συλλόγου Αγίων Θεοδώρων, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι έμποροι των Αγίων Θεοδώρων και τους λόγους για τους οποίους δεν υπάρχει τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή τους.

Ένα από τα αιτήματα του Συλλόγου είναι η δημιουργία ενός κτιρίου ως Πολιτιστικό Κέντρο των Αγίων Θεοδώρων, καθώς η πόλη το στερείται εδώ και πολλά χρόνια. Η ανάγκη δημιουργίας ενός τέτοιου κέντρου, που θα φιλοξενεί όλες τις πολιτιστικές δραστηριότητες της πόλης και διάφορα σημαντικά γεγονότα, όπως ομιλίες, προβολές και διαλέξεις, είναι επιτακτική. Η κατασκευή και η λειτουργία του θα προσδώσει επιπλέον κύρος και μεγαλύτερη ώθηση στον τομέα του πολιτισμού και της κουλτούρας αυτής της περιοχής. Ακόμα ένα αίτημα του Συλλόγου είναι η τουριστική προβολή της πόλης των Αγίων Θεοδώρων.

Πρέπει να πραγματοποιηθούν άμεσα δράσεις δημοσιότητας αλλά και ενέργειες επικοινωνίας, όπως τουριστική προβολή μέσω ιστοσελίδων τουριστικών προορισμών, μέσω της ιστοσελίδας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, μέσω έντυπου υλικού (φυλλάδια, αφίσες) και βίντεο στο τουριστικό περίπτερο στον Ισθμό της Κορίνθου, μέσω συμμετοχών σε εκθέσεις ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και με την φιλοξενία αθλητικών γεγονότων περιφερειακής εμβέλειας κλπ, ώστε η πόλη να μπορέσει να αναδειχθεί περισσότερο.

Επίσης, η αξιοποίηση της παραλίας Πευκάκια και του παρακείμενου άλσους καθώς και η επιτάχυνση των διαδικασιών για την δημιουργία αλιευτικού καταφυγίου, είναι αιτήματα του Συλλόγου που σχετίζονται άμεσα με την ανάδειξη της πόλης των Αγίων Θεοδώρων.

Ένα ακόμα αίτημα είναι η δημιουργία αστικής συγκοινωνίας. Πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες από τον Δήμο, ώστε να συνδεθεί η πόλη με το δημοτικό διαμέρισμα Ισθμίων, το Λουτράκι και την Κινέττα, με μικρά Δημοτικά λεωφορεία, τύπου mini bus με συχνά δρομολόγια προς εξυπηρέτηση των κατοίκων. Ένα τελευταίο αίτημα είναι η δημιουργία ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Αγίων Θεοδώρων με την νήσο Αίγινα. Η δρομολόγηση του πλοίου, επιβατικού χαρακτήρα, θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του τουρισμού αλλά και στην τόνωση του εμπορίου και των δύο περιοχών.

Για τους λόγους αυτούς, ζητούμε:

  • Δημιουργία κτιρίου ως Πολιτιστικό Κέντρο Αγίων Θεοδώρων.
  • Τουριστική Προβολή της πόλης των Αγίων Θεοδώρων.
  • Αξιοποίηση της παραλίας «Πευκάκια» και του παρακείμενου άλσους.
  • Ακτοπλοϊκή σύνδεση των Αγίων Θεοδώρων με την νήσο Αίγινα.
  • Επιτάχυνση των διαδικασιών για την δημιουργία αλιευτικού καταφυγίου.
  • Δημιουργία αστικής συγκοινωνίας στην πόλη των Αγίων Θεοδώρων.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,

ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ (Ο.Ε.ΕΣ.Π.)

Συνεργασία με το “Διάζωμα” για την ανάδειξη των Αρχαίων Θεάτρων της Πελοποννήσου

Previous article

Η υποψηφιότητα για την Προεδρία της Δημοκρατίας που θα συζητηθεί

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.