5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΡΟΣΩΠΑ

Μία διαφορετική συζήτηση με την ιστορικό Μαρία Ευθυμίου (video)

0

Η Μαρία Ευθυμίου είναι καθηγήτρια στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι ευρέως γνωστή, καθώς έχει χρειαστεί αρκετές φορές να βγει μπροστά και να υπερασπιστεί το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης του λόγου στο πανεπιστήμιο, αλλά και το δικαίωμα των φοιτητών να έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους χωρίς να παρεμποδίζονται κατά διαστήματα από εισβολές στον πανεπιστημιακό χώρο.

Είναι μία εξαίρετη ακαδημαϊκός, μία από τους λίγους ιστορικούς στην Ελλάδα που εξειδικεύεται στην επανάσταση του 1821, μας μεταλαμπαδεύει τις γνώσεις χωρίς κάποιο οικονομικό όφελος, με μόνο στόχο να αποκτήσουμε έστω και λίγες από τις γνώσεις πάνω στο αντικείμενο της ιστορίας.

Δυναμική και ταυτόχρονα ιδιαίτερα ευδιάθετη και γλυκιά μας παραχώρησε μία αρκετά ενδιαφέρουσα συνέντευξη σχετικά με την τριήμερη διάλεξη στο Καλογεροπούλειο Ίδρυμα, την συμμετοχή της στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επανάσταση του 1821, τα συναισθήματα της κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας στα αμφιθέατρα, την άποψη της για τους λειτουργικά αναλφάβητους νέους στην χώρα μας και φυσικά για το θέμα το οποίο πήρε ανοιχτά θέση, την εισβολή του Ρουβίκωνα στην Φιλοσοφική Σχολή και την κατάργηση του ασύλου.

Τέλος, αναφερθήκαμε στο επιτυχημένο της βιβλίο Μόνο λίγα χιλιόμετρα, Ιστορίες για την ιστορία σε συνεργασία με τον Μάκη Προβατά. Ένα βιβλίο το οποίο αναφέρεται από τους προϊστορικούς χρόνους και καταλήγει έως σήμερα.

Η Μαρία Ευθυμίου στο Καλογεροπούλειο Ίδρυμα στην Κόρινθο με την πρόεδρο του ιδρύματος Μαρία Χρισταρά και τον Αντιδήμαρχο Τιμολέοντα Πιέτρη

Τι άλλαξε και ο εργολάβος επιστρέφει στην Πλατεία Περιβολάκια;

Previous article

Φωτιά σε βαγόνι στον παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό Κορίνθου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.