ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων-Είναι και δική σου ευθύνη

0

Λίγα λόγια για την απαρχή της Παγκόσμιας Ημέρας των ζώων:

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα έχει καθιερωθεί ως διεθνής ημέρα δράσης για τα δικαιώματα των ζώων και την καλή διαβίωση. Είναι η μέρα γιορτής του Φραγκίσκου της Ασίζης ο οποίος είναι και ο προστάτης των ζώων.

Η μέρα αυτή ξεκίνησε από τον  Χάινριχ Ζίμερμαν, ο οποίος οργάνωσε την πρώτη Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων στις 24 Μαρτίου 1925 στο Βερολίνο. Τα πρώτα χρόνια εορταζόταν μόνο στην Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία και την Τσεχοσλοβακία. Μετά από πολύ κόπο και αγώνα, ο Ζίμερμαν, το 1931 σε ένα Συνέδριο Διεθνούς Προστασίας των Ζώων στην Φλωρεντία πρότεινε την καθιέρωση της 4ης Οκτωβρίου  ως Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων .

Η μέρα αυτή έχει ως στόχο να αφυπνίσει και να κινητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη, προκειμένου να προστατευτούν τα ζώα και να αποκτήσουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας έχει γίνει προσπάθεια θέσπισης των δικαιωμάτων των ζώων. Παρ’ όλα αυτά σχεδόν καθημερινά ανακαλύπτονται βίαια περιστατικά, βασανισμού των ζώων από συμπολίτες μας.

Για να δοθεί ένα τέλος στο μαρτύριο των ζώων πρέπει εμείς οι ίδιοι να αντιδράσουμε, καταγγέλλοντας οποιοδήποτε βίαιο περιστατικό παρατηρήσουμε προς κάποιο ζώο, ή την εγκατάλειψη του από τον ιδιοκτήτη του, απορρίπτοντας οποιοδήποτε τσίρκο το οποίο κρατάει εγκλωβισμένο μεγάλο αριθμό ζώων τα οποία σίγουρα δεν ανήκουν εκεί. Πάνω απ’ ‘όλα ‘όμως, οφείλουμε ως πολίτες να απαιτούμε από την εκάστοτε δημοτική αρχή και το κράτος να δημιουργούν χώρους φιλοξενίας των αδέσποτων ζώων προκειμένου να είμαστε όλοι ασφαλείς, Και εμείς, αλλά και τα ζωάκια.

Έχουν και τα ζώα δικαιώματα και πρέπει επιτέλους να το συνειδητοποιήσουμε όλοι.

Παγκόσμια ημέρα των ζώων σήμερα – Ας ευχηθούμε να μην υπάρξουν άλλες φόλες

Previous article

Ο Γ. Ψυχογιός στην Ολομέλεια της Βουλής για την ανοιχτή δομή φιλοξενίας πρoσφύγων στην Κόρινθο (βίντεο)

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.