5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Παγκόσμια ημέρα των ζώων σήμερα – Ας ευχηθούμε να μην υπάρξουν άλλες φόλες

0

Σειρά από δηλητηριάσεις αδέσποτων ζώων παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες στον δήμο Κορινθίων και συγκεκριμένα στο κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με μαρτυρίες φιλόζωων ήδη 4 σκυλιά είναι νεκρά ενώ πιθανότατα να υπάρχουν και άλλα που ακόμα δεν έχουν εντοπιστεί.  Ο δήμος Κορινθίων προχώρησε σε σχετική ανακοίνωση το μεσημέρι της Τρίτης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Το τελευταίο 24ωρο υπήρξαν απανωτά περιστατικά δηλητηρίασης αδέσποτων στο κέντρο της Κορίνθου. Ο Δήμος Κορινθίων καταδικάζει  τέτοιες ενέργειες. Οι φόλες τοποθετούνται σε κεντρικά σημεία, κάτι που είναι πολύ επικίνδυνο ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά.

Τέτοιες πρακτικές  αντιστρατεύονται την προσπάθεια του Δήμου για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας. Επισημαίνεται ότι τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς (σκύλοι, γάτες) προστατεύονται από το Ν. 4039/2012 και σύμφωνα με τις διατάξεις του, οι δράστες κακοποίησής τους (δηλητηριάσεις κλπ) τιμωρούνται με υψηλές ποινές φυλάκισης και μεγάλα χρηματικά πρόστιμα.

Η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί τις φιλοζωικές οργανώσεις αλλά και κάθε πολίτη ξεχωριστά που στέκεται αρωγός στη διαχείριση αυτού του μεγάλου προβλήματος.

Αυτή ήταν η ανακοίνωση του δήμου που σαφώς βέβαια δεν λύνει το πρόβλημα αλλά τουλάχιστον είναι μια καλή αρχή καθώς υποδηλώνει ότι η νέα δημοτική αρχή παρουσιάζει έστω και τυπικά ενδιαφέρον για το θέμα και απομένει να αποδείξει το ουσιαστικό της ενδιαφέρον υλοποιώντας το πρόγραμμα για τα αδέσποτα που είχε υποσχεθεί προεκλογικά.

Ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος και η “Συμμαχία Πολιτών” είχαν και έχουν την στήριξη πολλών Κορίνθιων φιλόζωων που απαιτούν να δημιουργηθεί άμεσα ένα καταφύγιο για τα αδέσποτα ζώα και να εφαρμοστεί πρόγραμμα στείρωσης και εμβολιασμού.

Αυτό θα ικανοποιήσει και τους φιλόζωους που αγωνίζονται για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης των ζώων αλλά και τους δημότες που διαμαρτύρονται για επιθέσεις αδέσποτων και για όσα προβλήματα γεννά ο καλπάζων αυξητικός αριθμός των αδέσποτων στην Κορινθία.

 

 

 

 

Την Κυριακή 13/10 δείξε κι εσύ την εθελοντική σου διάθεση

Previous article

Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων-Είναι και δική σου ευθύνη

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.