5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το ΙΝΚΑ Κορινθίας για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου

0

Μετά από διαμαρτυρίες των γονέων που φοιτούν στο ειδικό δημοτικό σχολείο Κορίνθου, καθώς και εκτενή δημοσιεύματα στον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο, παρεμβήκαμε στον Δήμαρχο Κορινθίων και την Α΄ βάθμια εκπαίδευση ν. Κορινθίας, ως ακολούθως:

1.     Η συρρίκνωση του ήδη κορεσμένου ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου και στη στέγαση του με ένα τμήμα του πρώτου νηπιαγωγείου Κορίνθου, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από οιονδήποτε έχει στοιχειώδεις γνώσεις για τις ανάγκες παιδιών με σοβαρές αναπηρίες, καθόσον η συστέγαση και η συνύπαρξη τυπικών νηπίων με μεγαλόσωμα και πολύ μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά -ορισμένα εκ των οποίων έχουν βαριά νοητική υστέρηση- είναι επικίνδυνη για τα τυπικά νήπια, λόγω των ιδιαίτερων θεμάτων που έχουν τα παιδιά ΑΜΕΑ.

2.     Δεν υπάρχει επαρκής χώρος στο ειδικό σχολείο, αφού ήδη στεγάζονται εννέα τμήματα σε οκτώ αίθουσες και δεν υπάρχει αίθουσα εκτόνωσης και ηρεμίας, όπως προβλέπεται για όλα τα ειδικά σχολεία, ενώ περαιτέρω υπάρχουν και άλλες ελλείψεις.

3.     Σε κάθε περίπτωση η πρόταση της διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή και από ειδικούς θεωρείται ότι απέχει από κάθε παιδαγωγική πρακτική και θεωρία.

4.     Σε κάθε περίπτωση και ενόψει του γεγονότος ότι ο δήμος κορινθίων έχει ένα χρηματικό απόθεμα δυσανάλογα μεγάλο σε σχέση με την κοινωνικοοικονομική κατάσταση που τόσο στο ΔΗΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ, όσο και ευρύτερα στην χώρα μας, είναι δεδομένο ότι μπορεί να χρηματοδοτήσει και υλοποιήσει τις δομές προσχολικής αγωγής με σύγχρονες υποδομές και προδιαγραφές και να καλύψει τις παιδαγωγικές ανάγκες νηπίων με αξιοπρέπεια.

5.     Δεν μπορεί να μετατίθεται το πρόβλημα σε ήδη επιβαρυμένα σχολικά κτίρια του δήμου κορινθίων και να γίνεται ανεκτό εν έτει 2019 ότι τα 15 από τα 17 νηπιαγωγεία να είναι ενοικιαζόμενα καταστήματα και άλλα οικήματα.

6.     Συνεπώς, θα πρέπει να ανακληθεί άμεσα η πρόταση παραχώρησης αίθουσας από το ειδικό δημοτικό σχολείο της Κορίνθου στο 1ο Νηπιαγωγείο Κορίνθου.

7.     Θα πρέπει ο δήμαρχος Κορινθίων, Αλλά και οι αρχηγοί των λοιπών παρατάξεων, να ενεργήσουν έτσι, ώστε αφενός να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των παιδιών του πρώτου νηπιαγωγείου και αφετέρου να υπάρξει προγραμματισμός με σαφές χρονοδιάγραμμα για την επίλυση των προβλημάτων την προσχολική δομή του δήμου.

8.     Σε περίπτωση που το δημοτικό συμβούλιο θεωρεί ότι δεν επαρκούν τα αποθέματα τα χρηματικά αποθέματα του δήμου -τα οποία σύμφωνα με τον απελθόντα Δήμαρχο ανέρχονται σε Πάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ-, τότε θα πρέπει να απαιτήσει άμεση χρηματοδότηση από την κεντρική κυβέρνηση, καθόσον είναι επιεικώς απαράδεκτο να χορηγούνται τεράστια ποσά σε είδη στο ήδη χρεοκοπημένο τραπεζικό σύστημα και όχι στην εκπαίδευση των παιδιών, δηλαδή του μέλλοντος της χώρας.

Ευρεία συνάντηση στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών Κορίνθου

Previous article

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έφτασαν οι γονείς του Ειδικού Σχολείου Κορίνθου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.