1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Περιβολάκια : άντε πάλι !

0

Με το θέμα “Πλατεία Περιβολάκια” να επιστρέφει και πάλι στο Δημοτικό Συμβούλιο και να γίνονται προσπάθειες για την επανεκκίνηση του έργου ανάπλασης, ο Κορίνθιος αρχιτέκτονας Βασίλης Αυλωνίτης έρχεται να μας ενθυμίσει την πρότασή του για την πλατεία και γενικότερα την όψη του κέντρου της πόλης και κατά την άποψή μας καλώς πράττει καθώς πρόκειται για μια ιδέα που αξιοποιεί ένα κομβικό κομμάτι της πόλης συνδέοντας το με το λιμάνι. Μια εφαρμόσιμη πρόταση που εμπεριέχει όραμα και λογική.

Διαβάστε την παρακάτω:

Για παραπάνω από μία δεκαετία με διάφορες παρεμβάσεις μου έχω υποστηρίξει την άποψη ότι τα Περιβολάκια πρέπει να ενσωματώσουν το Δικαστικό Μέγαρο και το Δημοτικό Σχολείο σε μία ενότητα που αφενός μεν θα αναβαθμίσει και αυτά τα ιστορικά κτίρια αφετέρου θα διπλασιάσει την έκταση το εμβαδόν της κεντρικής πλατείας της πόλης.

Οι μέχρι σήμερα σχεδιασμοί με διάφορες προφάσεις κινούνται στην ίδια μιζέρια των αντίστοιχων σχεδιασμών του 1928(!) με την στενόμακρη ¨πλατεία¨.


Με την ευκαιρία της πιθανής επανεκκίνησης των έργων για τα Περιβολάκια επανέρχομαι και προτείνω :
– Να ξηλωθεί η άσφαλτος σε όποιο κομμάτι δρόμου περιλαμβάνεται ανάμεσα στους δρόμους Κολοκοτρώνη, Αδειμάντου και Ερμού και να διαμορφωθεί το οδόστρωμα με κυβόλιθους. Λοιπές διαμορφώσεις (και πρασίνο) ώστε να ενοποιείται η εικόνα με τις υπόλοιπες ήδη δρομολογημένες, ευπρόσδεκτες.


Στην ίδια λογική της ενοποίησης (του χώρου του Κέντρου)
– να ξηλωθεί η άσφαλτος της Δαμασκηνού σε όλο το πλάτος της Εθνικής Αντίστασης και κυβόλιθοι να ενοποιήσουν τον Φλοίσβο με τα Περιβολάκια με άξονα τον κεντρικό πεζόδρομο.
Πρόταση απλή, οικονομική και προσθετική στην αισθητική του Κέντρου της πόλης.

Βασίλης Αυλωνίτης

Η απάντηση της Μ.Σούκουλη: «Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας αυτοαποθεώνεται….για ακόμα μια φορά»

Previous article

Βιβή Τζέκου: Τεράστια προβλήματα με τις υποδομές στην προσχολική αγωγή

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.