1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

“ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ”: «Ούτε ένας μετανάστης στο ΑΝΟΙΚΤΟ κέντρο κράτησης στην Κόρινθο»

0

Πριν αλέκτορα  φωνήσαι επιβεβαιώθηκαν οι χειρότεροι φόβοι   για πλήρη ανυπαρξία σχεδίου από την κυβέρνηση στο μεταναστευτικό- προσφυγικό ζήτημα.  Και σήμερα, την ώρα που φαίνεται πια ότι η βόμβα σκάει στα δικά τους χέρια,  συνεχίζουν να ψεύδονται, μην μπορώντας να δικαιολογήσουν τις υπαναχωρήσεις τους από τις προεκλογικές δεσμεύσεις.

Μετά την χθεσινή κρίση στη Μόρια, χρονικό ενός προδιαγεγραμμένου εγκλήματος, επανέρχεται σήμερα η κυβέρνηση προαναγγέλλοντας την κατασκευή κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων και την εκπόνηση δύο προγραμμάτων  για μεταφορά προσφύγων σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα. Κι όμως! Αυτά λέει , αντίθετα πράττει!

Καλούμε σήμερα την κυβέρνηση να τιμήσει τον προεκλογικό και δημόσιο λόγο της. Η ανοικτή δομή που κατασκευάζεται στην Κόρινθο και έχει αρχίσει ήδη να φιλοξενεί μετανάστες και πρόσφυγες σε απαράδεκτες συνθήκες εκτός πρόβλεψης από οποιαδήποτε διεθνή συμφωνία,  παραμένει μέχρι και τώρα απτή απόδειξη αναξιοπιστίας και κυβερνητικής προπαγάνδας.

Τόσο οι εξαγγελίες μετά το σημερινό υπουργικό συμβούλιο και η προαναγγελία σωρείας επισκέψεων στο εξωτερικό για βοήθεια (άραγε με ποια προετοιμασία και με ποια πειστική ατζέντα;), όσο και η συνάντηση κυβερνητικών στελεχών με τους περιφερειάρχες της χώρας την περασμένη εβδομάδα, ομολογούν αφενός την προχειρότητα και αφετέρου την πρόθεση της κυβέρνησης να εμμείνει στον λαϊκισμό και το ψέμα.

Η «Νέα Πελοπόννησος» και ο Πέτρος Τατούλης έγκαιρα έφεραν το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και ζήτησαν να ληφθεί απόφαση, με σύνεση χωρίς κομματισμούς και με νηφαλιότητα.

Η διαστροφή της πραγματικότητας που επιχειρείται με καινοφανή τρόπο από το μιντιακό σύστημα της χώρας θα έχει σύντομο βίο. Όπως έχει συμβεί πάλι στο παρελθόν. Δυστυχώς για τους έχοντες την ευθύνη της διακυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα «δεν υπάρχει άλλη πραγματικότητα από την πράξη» κατά Σαρτρ. Για όποιον μπορεί βέβαια….

Η Βίλη Σωτηροπούλου μας μιλάει για τον “Μπέμπη” που θα παρουσιάσει στο Λουτράκι

Previous article

To  Κοινωνικό Ιατρείο επισκέφτηκε την ανοιχτή δομή στο στρατόπεδο Κορίνθου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.