5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κόρινθος: Λειτουργούν και φέτος τα κοινωνικά φροντιστήρια – Μάθε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες

0
Πραγματοποιήθηκε η τελετή εγκαινίων των Κοινωνικών Φροντιστηρίων δήμου Κορινθίων παρουσία πολιτικών, καθηγητών, μαθητών και γονέων. Επίσης βραβεύτηκαν οι μαθητές που κατάφεραν την εισαγωγή τους σε ανώτερες και ανώτατες σχολές της χώρας. Αξίζουν συγχαρητήρια στους καθηγητές που εθελοντικά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και στηρίζουν εκατοντάδες μαθητές. Πάνω από 150 μαθητές υπολογίζεται πως θα επωφεληθούν φέτος απ΄τα κοινωνικά φροντιστήρια του δήμου Κορινθίων.

Ο Αντιδήμαρχος σε θέματα Παιδείας Τιμολέων Πιέτρης, έδωσε το παρών στην τελετή εγκαινίων των Κοινωνικών Φροντιστηρίων του Δήμου Κορινθίων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο.
Ο κος Πιέτρης ευχήθηκε καλή σχολική περίοδο σε όλους τους μαθητές και συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς που δείχνουν εμπράκτως την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά με την εθελοντική συνεισφορά τους.

Το πρόγραμμα των δωρεάν «Κοινωνικών φροντιστηρίων» στο Δήμο Κορινθίων, υλοποιήθηκε για πρώτη φορά τη σχολική περίοδο 2011-1012, στηριζόμενο  στην προσφορά των ιδιοκτητών φροντιστηρίων ξένων γλωσσών και συνταξιούχων καθηγητών μέσης εκπαίδευσης. Τα κοινωνικά φροντιστήρια αφορούν  τις οικογένειες που τα παιδιά τους φοιτούν στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου ( Α΄, Β΄, Γ΄ )   στα κύρια μαθήματα όπως  μαθηματικά, φυσική , χημεία και  φιλολογικά  και στις τρείς (3) τάξεις του Λυκείου ( Α΄, Β΄, Γ΄) με τμήματα για όλες τις κατευθύνσεις και για όλα τα μαθήματα. Οι ενδιαφερόμενοι γονείς θα μπορούν να παραλαμβάνουν και να καταθέτουν τις σχετικές αιτήσεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο γραφείο των Κοινωνικών Φροντιστηρίων που λειτουργεί στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου (έναντι Δικαστικού Μεγάρου).  Ο χώρος διεξαγωγής των Κοινωνικών Φροντιστηρίων του Δήμου Κορινθίων είναι το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου από 4.30 – 9.00 μ.μ. Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίσουν οι γονείς μαζί με την αίτηση είναι :  α) Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης β) Φ/πία Εκκαθαριστικών  Σημειωμάτων  των δύο (2) τελευταίων ετών. γ) Φ/πία κάρτας ανεργίας από τον ΟΑΕΔ για κάθε γονέα που δεν εργάζεται. δ) Γνωμάτευση ιατρού σε περίπτωση σοβαρού  προβλήματος  υγείας. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 2741025717 και στο site των κοινωνικών Φροντιστηρίων: www.kfk.gr

Πλήγμα για τις τουριστικές επιχειρήσεις η πτώχευση του ταξιδιωτικού οργανισμού ThomasCook

Previous article

Λέσχες Ανάγνωσης στην ΚΟΥΚΙΔΑ

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.