1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μετανάστες στην Ανοιχτή Δομή Κορίνθου: Ήρθαν, είδαν και απήλθαν!

0
Η Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας στον πρώην στρατόπεδο Κορίνθου, υποδέχθηκε τους πρώτους μετανάστες την Πέμπτη 19/8/2019. Περίπου 220 άτομα (μεταξύ αυτών και πολλά παιδιά), μεταφέρθηκαν με λεωφορεία από την Αθήνα στην Κόρινθο, μετά από την απομάκρυνσή τους από τα δύο κτίρια που ήταν υπό κατάληψη στην πλατεία Βάθης. Πολλοί απ΄τους παραπάνω μετανάστες ήδη επέλεξαν να εγκαταλείψουν τη Δομή της Κορίνθου απ΄τις πρώτες ώρες, επιστρέφοντας στην Αθήνα ή μερικοί που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες μεταφέρθηκαν σε οργανωμένα camp που υπάρχουν στην Ελλάδα (όπως για παράδειγμα στα Γιάννενα). Το μεσημέρι της Παρασκευής ο βουλευτής Κορινθίας Γιώργος Ψυχογιός και κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκαν την Ανοιχτή Δομή Κορίνθου για να ενημερωθούν για την κατάσταση που επικρατεί και τις συνθήκες λειτουργίας.

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας στην Κόρινθο

Στη Δομή μια ομάδα νέων ανθρώπων που ανήκουν στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) προσπαθούσαν να συντονίσουν τα πάντα. Ταυτόχρονα ενημέρωσαν τον βουλευτή αλλά και τα τοπικά μέσα που παρίστανταν, στο βαθμό που μπορούσαν, για θέματα που αφορούν τη λειτουργία της Δομής. Επιγραμματικά αναφέρουμε, σύμφωνα με αυτά που είδε και άκουσε το sfedona.gr, ότι γιατρός δεν υπήρχε, ντουζιέρες με ζεστό νερό υπήρχαν, χημικές τουαλέτες,  φαγητό και πόσιμο νερό διανείμετε, ρεύμα υπήρχε, κάδοι σκουπιδιών όχι παρά μονάχα οι μεγάλοι κάδοι για μπάζα.

Τουαλέτες, ντουζιέρες και βρύσες στον περιβάλλοντα χώρο του στρατοπέδου

Φυσικά ακόμα δεν συζητάμε για οργανωμένους χώρους υποδοχής, απασχόλησης παιδιών κτλ

Στις μεγάλες τύπου σκηνές έχουν διαμορφωθεί με γυψοσανίδες μικρές καμπίνες με δυο κουκέτες στην κάθε μία για την φιλοξενία των μεταναστών

Τις επόμενες μέρες θα μεταφέρονται σταδιακά επιπλέον μετανάστες. Ο Βουλευτής Κορινθίας Γιώργος Ψυχογιός παραχώρησε δηλώσεις στο sfedona.gr, μετά το τέλος της επίσκεψή του:  

Κανονικά τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ την Τρίτη 24/9

Previous article

Corinth Canal Sup Crossing 2019 – Εκπληκτικό θέαμα στον Ισθμό Κορίνθου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.