1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Δέσμευση για ενέργειες αποκατάστασης ζημιών απ΄τις πυρκαγιές που έπληξαν την Κορινθία

0

Δέσμευση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμοδίου για θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Δημητρίου Οικονόμου για τη λήψη μέτρων προς κάλυψη των αναγκών των πυρόπληκτων περιοχών και στην Κορινθία

Η βουλευτής της ΝΔ στην Κορινθία Μαριλένα Σούκουλη πρότεινε και προέτρεψε τον Υφυπουργού του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Δημήτρη Οικονόμου, αρμόδιο σε θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, να συμπεριλάβει και την Κορινθία και πιο συγκεκριμένα τους Αγίους Θεοδώρους, στο Σχέδιο Νόμου που αφορά τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση άμεσων κινδύνων και αναγκών στις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας  Ανατολικής Αττικής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές  της 23ης Ιουλίου 2018.

Στην Ολομέλεια της Βουλής  στις 11/09/2019 ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα κατατεθεί νομοσχέδιο για τις περιοχές της Κινέττας αλλά και τις υπόλοιπες περιοχές  που επλήγησαν (Άγιοι Θεόδωροι) καθώς και ότι θα υπάρξουν διατάξεις που θα καλύπτουν εν γένει τις  ανάγκες πυρόπληκτων περιοχών. Αυτό φυσικά αφορά και την περιοχή του Λουτρακίου που επλήγει από την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά. Η Κυβέρνηση με υπευθυνότητα θα σταθεί δίπλα στους ανθρώπους της περιοχής μας ώστε από κοινού να αρχίσουμε άμεσα  το έργο αποκατάστασης των ζημιών που άφησαν πίσω τους οι καταστροφικές πυρκαγιές.

 

Διόδια Πατρών – Κορίνθου: Έρχεται χιλιομετρική χρέωση από την άνοιξη

Previous article

Ο Γιώργος Ψυχογιός στη ΔΕΘ και στο 9ο GreenwaveFestival

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.