1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Το κρίσιμο χαρτοφυλάκιο της Παιδείας και του Πολιτισμού ανέλαβε η Αθηνά Κόρκα

0

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας ανακοίνωσε εχθές Τετάρτη 11/09/2019 τους νέους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες της περιφέρειας σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο διοικητήριο της περιφέρειας στην Τρίπολη.

Η Αθηνά Κόρκα ανέλαβε το κρίσιμο χαρτοφυλάκιο της Παιδείας και του Πολιτισμού. Μετά το τέλος της συνέντευξης η κα Κόρκα προέβει στην ακόλουθη δήλωση:

“Ανέλαβα σήμερα την Αντιπεριφέρεια Παιδείας και Πολιτισμού μετά από την τιμητική πρόταση του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει πολλά θέματα σε αυτό τον τομέα που έχουν παραμείνει άλυτα όπως:

• ο εκσυγχρονισμός και η ανάπτυξη των σχολικών μονάδων καθώς και η συντήρηση τους.

• η συνεργασία με τις αρχές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και με το Υπουργείο Παιδείας για την σωστή στελέχωση των σχολείων της Περιφερειας.

• η ανάδειξη και η προσβασιμότητα των αρχαιολογικών χωρών και των πολιτιστικών διαδρομών καθώς και η συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού για την συνέχιση των σημαντικών ανασκαφών και ερευνών στον Πελοποννησιακό χώρο.

• ο συντονισμός σε επίπεδο Περιφέρειας της οργάνωσης των εορταστικών εκδηλώσεων της Ελλάδα 2021 για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821.

• η ανάδειξη, η σύνδεση και η ανάπτυξη του πολιτισμού με τον τουρισμό και η προώθηση τους ως κοινό προϊόν.

• η συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την σωστή προώθηση της Πελοποννήσου ως ένα πολιτιστικό και πολιτισμικό τόπο.

Συγχαρητήρια και στους υπόλοιπους συναδέλφους αντιπεριφερειάρχες. Ξεκινάμε δυναμικά με όρεξη για δουλειά.”

Κόρινθος | 20χρονη προσπάθησε να αυτοκτονήσει με χλωρίνη

Previous article

Νικητής ο Σπύρος Μουστάκας στο 4o Rally Regularity Σικυωνίων

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.