1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Οι φόβοι επαληθεύτηκαν – Δεν τα παρατά ο Νανόπουλος

0

Σύσκεψη στο γραφείο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί με θέμα την λειτουργία του Κέντρου Κράτησης Κορίνθου που σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζεται να δεχθεί πολύ μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών απ΄αυτό που φιλοξενεί σήμερα.

Ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, η βουλευτής Κορινθίας Μαριλένα Σούκουλη, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Γκεζερλής, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Αλέξανδρος Πνευματικός, ο Πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Χρήστος Βλαχοπάνος και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας Χρυσοβαλάντης  Μέλλος συνομίλησαν με τον Υπουργό εκφράζοντας τους έντονους προβληματισμούς και φόβους τους λόγω των αρνητικών συνεπειών που θα έχει μια τέτοια εξέλιξη για τον τόπο μας.

Κινήθηκαν δηλαδή στο ίδιο μήκος κύματος με όσα ειπώθηκαν στην Έκτακτη Σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το πρωί στο δημαρχείο Κορίνθου.

Τέλος παρέδωσαν στον Υπουργό Ψήφισμα Διαμαρτυρίας που συνυπογράφουν το Δημοτικό Συμβούλιο, περιφερειακού σύμβουλοι και πολλοί εμπλεκόμενοι φορείς της περιοχής.

 

Αμετάκλητη η απόφαση του Υπουργού

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ενημέρωσε τα μέλη της αποστολής απ΄την Κόρινθο πως λόγω των συνθηκών ο κύβος ερρίφθη, πράγμα που σημαίνει ότι πάνω από 600 μετανάστες (Αφγανικής καταγωγής – οικογένειες στην πλειοψηφία) θα έρθουν σε σύντομο χρονικό διάστημα να φιλοξενηθούν στο Κέντρο Κράτησης Κορίνθου. Ο υπουργός δεσμεύτηκε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές ώστε η αύξηση του αριθμού των μεταναστών να μην επιβαρύνει υπηρεσίες του δήμου, Επιπλέον τόνισε πως θα ενισχύσει με αστυνομικές δυνάμεις την περιοχή με στόχο την καταστολή της εγκληματικότητας.

 

Βασίλης Νανόπουλος| Μάχη μέχρι τέλους

Δεν ήχησαν ευχάριστα στα αυτιά του δημάρχου Κορινθίων τα όσα ειπώθηκαν απ΄τον Υπουργό, γι΄αυτό σύμφωνα με πληροφορίες ο Βασίλης Νανόπουλος θα προσπαθήσει να προσεγγίσει και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ελπίζοντας να πετύχει διαφορετικό αποτέλεσμα. Η συνάντηση ενδέχεται να γίνει σε λίγες μέρες στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την έκθεση.

 

 

Ο Χρ. Δήμας στην ετήσια συνάντηση των startup εταιρειών του «egg»

Previous article

Συνάντηση Γκιολή με τους επικεφαλής της Αστυνομίας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.