1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Πραγματοποιήθηκε το 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Κόρινθο

0

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Κόρινθο. Τη βραδιά άνοιξε ένα μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα από την οργάνωση Κορινθίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, το οποίο περιελάμβανε ένα ταξίδι σε μεγάλες στιγμές του εργατικού κινήματος που ενέπνευσαν και αποτυπώθηκαν από καλλιτέχνες, στην ποίηση, τη λογοτεχνία, το τραγούδι και το θέατρο.

Ακολούθησε η ομιλία του Γιώργου Καραγιάννη, μέλος του Κ.Σ. της ΚΝΕ – Γραμματέα του Συμβουλίου Περιοχής Πελοποννήσου. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο, τα καταστατικά των σωματείων, το φακέλωμα των εργαζομένων, τη θέσπιση νόμων που θα δυσκολεύουν την απεργία στους χώρους δουλειάς. Κάλεσε σε ετοιμότητα με προκήρυξη απεργίας αν έρθει τέτοιο νομοσχέδιο στη βουλή. Τόνισε τη βρώμικη δουλειά της Κυβέρνησης Συριζα-Ανελ που άνοιξε το δρόμο στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τη στρατηγική τους ταύτιση. Κλείνοντας έδωσε την προοπτική διεξόδου για τα λαϊκά στρώματα, τη λαϊκή εξουσία, που θα εξασφαλίσει ότι την παραγωγή θα την σχεδιάζει και θα την καρπώνεται η εργατική τάξη, με γνώμονα τις ανάγκες της κοινωνίας κι όχι των επιχειρηματικών ομίλων.

Ακολούθησε συναυλία με το Χρήστο Νινιό και η βραδιά ολοκληρώθηκε με ρεμπέτικο γλέντι με το συγκρότημα «εκτος προγράμματος». Παράλληλα υπήρξε χώρος δραστηριοτήτων για παιδιά και έκθεση – αφιέρωμα στον κίνδυνο μεγάλων Βιομηχανικών Ατυχημάτων.

Τρεις διάσημοι μάγοι έρχονται στην Κόρινθο – Δεν θα πιστεύεις στα μάτια σου!

Previous article

Σύμφωνο συνεργασίας του ΓΕΣ με την Motor Oil

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.