Τη δική του άποψη για το ζήτημα που έχει προκύψει με το Κέντρο Κράτησης Κορίνθου μετά τις πληροφορίες ότι δρομολογείται η μετατροπή του σε “Ανοιχτού τύπου” δομή, εκφράζει ο Βασίλης Μπαλάφας.
Αναφερόμενος στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Δημαρχείο Κορίνθου (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) ο κος Μπαλάφας σχολιάζει:
Η κα ΠΕΝΝΥ ΕΠΙΒΑΤΙΝΟΥ θέλησε με τον τρόπο της να δείξει στους παριστάμενους την ενδεδειγμένη λύση και επιχειρηματολογία που ως δικηγόρος κατέχει γιατί ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ. Ποιον νόμο ; Τον ιδρυτικό νόμο αυτών των δομών. Ο ιδρυτικός νόμος λοιπόν ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΡΗΤΑ τέτοιου είδους δομές να βρίσκονται κοντά στον αστικό ιστό και αναφέρει συγκεκριμένα ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να βρίσκονται κοντά σε σχολεία και αθλητικές εγκαταστάσεις. Αυτό το αναφέρει ο νόμος όπως ακριβώς σας τολέω. Αυτό είχα γράψει και εκείνη την εποχή στον κ. Δένδια σε προσωπική επιστολή που του είχα δώσει ιδιοχείρως. Έλεγα λοιπόν ότι βάσει του ιδρυτικού νόμου των κέντρων υποδοχής το 6ο ΣΠ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να γίνει τέτοιο γιατί έχει δίπλα του και σχολεία, και αθλητικές εγκαταστάσεις και είναι κοντά στο κέντρο της πόλης. Η Επιβατινού τι τους είπε ουσιαστικά ; Ότι κύριοι εδώ ο ΝΟΜΟΣ έχει μια τρυπάρα ΝΑ, μπορούμε να κάνουμε προσφυγή ή οτιδήποτε άλλο και να τελειώνουμε.
Και συμπερασματικά αναφέρει ο Βασίλης Μπαλάφας:
” Με βάση τον ιδρυτικό νόμο των κέντρων υποδοχής αυτό που βρίσκεται στο 6ο ΣΠ κακώς βρίσκεται εκεί καθότι εκεί θα πρέπει να γίνουν κρίσιμες υποδομές όπως το Πανεπιστημιακό Campus, Υπηρεσίες και γιατί όχι ένα πάρκο βρε αδερφέ. Η πόλη λοιπόν – ΑΝ ΘΕΛΕΙ – μπορεί άνετα ΝΟΜΙΚΑ να πάρει αυτό που θέλει. Να προσφύγει και να απενεργοποιήσει το Κέντρο Υποδοχής εκ θεμελίων και για να βοηθήσει την Πολιτεία ΜΠΟΡΕΙ να αντιπροτείνει ένα άλλο σημείο. Ακόμα και αυτό ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ στον ιδρυτικό νόμο. Αν δεν το κάνει η πόλη, μπορούν να το κάνουν μεμονωμένοι πολίτες. Όσοι και όσες λοιπόν φωνασκείτε, μπορείτε να οργανωθείτε και με μια ομαδική προσφυγή (ελάχιστο κόστος κατ’ άτομο αν είστε πολλοί) τελειώνετε το ζήτημα” .
Τέλος ο Βασίλης Μπαλάφας προτείνει να διαβάσουμε το άρθρο του “Η πικρή ιστορία των υποδομών στην Κόρινθο” ( Πρώτο μέρος, Δεύτερο μέρος) που δημοσιεύθηκε το 2012 σε τοπική εφημερίδα για να σχηματίσουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα.
Comments