1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Νικολάκου: “Να απολογηθεί ο κ.Νίκας για την μετατροπή του στρατοπέδου της Κορίνθου σε “αποθήκη” μεταναστών»

0

Η Ντίνα Νικολάκου, πρώην αντιπεριφερειάρχης και υπεύθυνη επικοινωνίας της παράταξης “Νέα Πελοπόννησος” παρευρέθηκε σήμερα στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Κόρινθο με θέμα την μετατροπή του Κέντρου Κράτησης Μεταναστών στο πρώην στρατόπεδο Κορίνθου σε “Ανοιχτή Δομή Κράτησης.

«Οι πραγματικοί λόγοι που οδήγησαν τον κ. Νίκα στην πρόσφατη συνάντηση με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Στεφανή και το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Οικονόμου είναι η συγκάλυψη της απόφασης της Κυβέρνησης να μετατρέψει το Στρατόπεδο της Κορίνθου σε ανοιχτό κέντρο κράτησης μεταναστών», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή της η κα Νικολάκου.

Όπως υποστηρίζεται στην ίδια δήλωση «η εγκατάσταση μεταναστών στο στρατόπεδο της Κορίνθου αποτελεί το πρώτο “μεγάλο έργο” του κ. Νίκα στην Πελοπόννησο, την πρώτη απόδειξη ότι αποτελεί πειθήνιο πιόνι της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας».

Η κα Νικολάκου καλεί τον κ. Νίκα «να απολογηθεί στους πολίτες της Κορίνθου και της Πελοποννήσου και να απαντήσει στα αμείλικτα ερωτήματα, σχετικά με τη μεθοδευμένη μετατροπή του στρατοπέδου της Κορίνθου σε “αποθήκη” μεταναστών».

Η Δήλωση Υπεύθυνης Επικοινωνίας «Νέας Πελοποννήσου» Κωνσταντίνας Νικολάκου σχετικά με την επικείμενη εγκατάσταση μεταναστών, όπως υποστηρίζεται, και την μετατροπή σε ανοιχτό κέντρο κράτησης του στρατοπέδου της Κορίνθου, έχει ως εξής:

Για μια ακόμη φορά, εν κρυπτώ και χωρίς να προηγηθεί οποιαδήποτε διαβούλευση με τους θεσμικούς φορείς της Πελοποννήσου και ιδιαιτέρως της Π.Ε. Κορινθίας, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προσπαθεί να μετατρέψει το χώρο του πρώην ιστορικού στρατοπέδου της Κορίνθου σε ανοιχτό κέντρο μεταναστών.

Ο νέος Δήμαρχος Κορινθίων, Β. Νανόπουλος, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του, εκφράζει δημόσια την αγωνία του και κάλεσε όλους τους φορείς σε έκτακτη συνάντηση, γιατί όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, επίκειται μεταφορά μεγάλου αριθμού μεταναστών στο στρατόπεδο και η μετατροπή του σε ανοιχτό κέντρο κράτησης μεταναστών.

Υπενθυμίζουμε ότι τον Αύγουστο του 2012 ο τότε Υπουργός Άμυνας κ. Δένδιας, αιφνίδια και χωρίς να προηγηθεί διαβούλευση με την τοπική κοινωνία και τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αποφάσισε την εγκατάσταση στο στρατόπεδο της Κορίνθου μεταναστών γεγονός που είχε οδηγήσει τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη σε επίσημη καταγγελία και το Περιφερειακό Συμβούλιο στην καταδίκη παρόμοιων πολιτικών πρακτικών (υπ. αριθμ 296/2012 απόφαση), ζητώντας στο θέμα της αντιμετώπισης του ζητήματος των μεταναστών να τηρούνται απαρέγκλιτα οι διεθνείς συνθήκες για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο επανήλθε στο ζήτημα το 2015 (υπ. αριθμ 80/2015 απόφαση του) ζητώντας το οριστικό κλείσιμο του κέντρου κράτησης μεταναστών στον ιστό της πόλης της Κορίνθου, βασιζόμενο στα πορίσματα ελέγχων των αρμοδίων διευθύνσεων υγείας, σχετικά με τις συνθήκες κράτησης που επικρατούσαν στο χώρο του στρατοπέδου.

Στην ίδια απόφαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου εξέφρασε θετική άποψη στο αίτημα του κ. Τατούλη, προκειμένου ο χώρος του Στρατοπέδου να αποδοθεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ώστε να αξιοποιηθεί για τη στέγαση υπηρεσιών της αυτοδιοίκησης.

Μόλις χθες, λίγες ώρες πριν τις αποκαλύψεις του νέου Δημάρχου Κορινθίων, ο κ. Νίκας επισκέφθηκε την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας επικαλούμενος ως αιτία της συνάντησης το δήθεν ενδιαφέρον του για την εγκατάσταση των Υπηρεσιών της Π.Ε. Κορινθίας σε αυτό με πρόφαση την μείωση κόστους των λειτουργικών δαπανών της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο κ. Νίκας προσπαθώντας να παραπλανήσει απολύτως τους Πελοποννήσιους πολίτες εμφανίστηκε χθες ως «εμπνευστής» της ιδέας εγκατάστασης στο στρατόπεδο της Κορίνθου υπηρεσιών της Π.Ε. Κορινθίας και μάλιστα, ξεπερνώντας κάθε όριο προσβολής των πολιτών, ενώ γνώριζε ή όφειλε να γνωρίζει ότι έχει κατατεθεί πλήρης φάκελος στο αρμόδιο Υπουργείο, μας ενημέρωσε ότι θα στείλει εγγραφή αίτηση στον Υπουργό….!!!

Πλέον, είναι σαφές ότι οι πραγματικοί λόγοι που οδήγησαν τον κ. Νίκα στην πρόσφατη συνάντηση με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Στεφανή  και το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Οικονόμου είναι η συγκάλυψη της απόφασης της Κυβέρνησης να μετατρέψει το Στρατόπεδο της Κορίνθου σε ανοιχτό κέντρο κράτησης μεταναστών.

Ο κ. Νίκας, ακολουθώντας τη γνωστή σε αυτόν τακτική της «σουπιάς», που αφήνει μελάνι για να καλύψει τα ίχνη της, επιχείρησε να κοροϊδέψει τους πολίτες της Κορίνθου και της Πελοποννήσου, όντας σε διατεταγμένη υπηρεσία.

Η εγκατάσταση μεταναστών στο στρατόπεδο της Κορίνθου αποτελεί το πρώτο «μεγάλο έργο» του κ. Νίκα στην Πελοπόννησο, την πρώτη απόδειξη ότι αποτελεί πειθήνιο πιόνι της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Καλούμε τον κ. Νίκα να απολογηθεί στους πολίτες της Κορίνθου και της Πελοποννήσου και να απαντήσει στα αμείλικτα ερωτήματα, σχετικά με τη μεθοδευμένη μετατροπή του στρατοπέδου της Κορίνθου σε «αποθήκη» μεταναστών».

«Βράζει» η Κόρινθος στο άκουσμα της είδησης για αύξηση των μεταναστών στο Κέντρο Κράτησης

Previous article

Δήμος Κορινθίων: Εκλογή προεδρείου και μελών Επιτροπών (Οικονομικής & Ποιότητας Ζωής)

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.