ΑΡΧΕΙΟ SFEDONA.GRΥΓΕΙΑ

Ήρθε η ώρα να επιλέξετε: Παιδικός σταθμός ή HomoKIDS;

0

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Και ήρθε η ώρα που το «αγγελούδι» σας θα πάει στο πρώτο του σχολείο.

Πόσο δύσκολη είναι η επιλογή ενός Παιδικού Σταθμού που θα κάνει το παιδί μας χαρούμενο και εμάς σίγουρους ως γονείς ότι επιλέξαμε τον καταλληλότερο;

Επισκεφθήκαμε το Homo educandus αγωγή,  ένα από τα πρότυπα ιδιωτικά σχολεία όχι μόνο στην Κορινθία αλλά στην Ελλάδα γενικότερα, γνωστό για τις σύγχρονες υποδομές του, αλλά κυρίως για την φιλοσοφία και τις αρχές του που εφαρμόζει πιστά από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του.

Ο λόγος είναι ότι από τον Σεπτέμβριο του 2019 ξεκινά η λειτουργία του HomoKIDS, του νέου Παιδικού Σταθμού.

Ζητήσαμε απ΄ τον κ. Απόστολο Πλαστήρα, Διευθυντή Σπουδών του Homo educandus αγωγή, να μας μιλήσει για την φιλοσοφία του Παιδικού Σταθμού HomoKIDS και να μας δώσει χρήσιμες πληροφορίες για το πρώτο σχολείο του παιδιού μας.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Για το νέο Παιδικό Σταθμό HomoKids μας μίλησε ο κ. Απόστολος Πλαστήρας

Κύριε Πλαστήρα, η οικογένεια του Homo educandus αγωγή μεγαλώνει…  Τι σας ώθησε να προχωρήσετε στη δημιουργία ενός Παιδικού Σταθμού, του HomoKIDS;

 Όπως γνωρίζετε το σχολείο μας λειτουργεί από το 2014, με τμήματα Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Φέτος λοιπόν ολοκληρώνουμε αυτή μας την προσπάθεια με την δημιουργία και λειτουργία του Παιδικού Σταθμού HomoKIDS, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στους γονείς να σκεφτούν και να επιλέξουν την φοίτηση των παιδιών τους σε ένα ενιαίο και σωστά δομημένο εκπαιδευτικό περιβάλλον, από τα πρώτα βήματά τους, το “πρώτο σχολείο” που σημειολογικά θεωρούμε το HomoKIDS και μέχρι την αποφοίτησή τους από το Λύκειο.

 

Ποια είναι η φιλοσοφία σας για το πρώτο σχολείο του παιδιού μας, τον Παιδικό σταθμό HomoKIDS δηλαδή;

 Πιστεύουμε ακράδαντα, πως δίνοντας διαφορετικά ερεθίσματα και με σωστούς χειρισμούς, τα παιδιά θα μάθουν από τα πρώτα εκπαιδευτικά τους βήματα να διαχειρίζονται τα συναισθήματα και την συμπεριφορά τους, να αποκτούν αυτονομία, & αυτοπεποίθηση, αλλά παράλληλα θα λάβουν και όλα τα υπόλοιπα απαραίτητα εφόδια για την σταδιακή και ισορροπημένη ένταξή τους σε ευρύτερες κοινωνικές ομάδες.

Τα παιδιά μέσα από την μουσική, το θεατρικό παιχνίδι, την γυμναστική, το ελεύθερο παιχνίδι, τις κατασκευές και πολλές ακόμα δραστηριότητες που θα παρακολουθήσουν και θα συμμετάσχουν εντός του Παιδικού μας Σταθμού,  μαθαίνουν να συνεργάζονται με τους συνομηλίκους τους, να συνυπάρχουν με τα υπόλοιπα παιδιά, να εξερευνούν, να πειθαρχούν και να αποδέχονται το διαφορετικό, με απώτερο σκοπό να ανεξαρτητοποιηθούν με τον ομαλότερο τρόπο από τον πυρήνα της οικογένειας.

Επίσης, πολύ σημαντικό ως επίτευγμα είναι το πνεύμα αλληλεγγύης και συνεργασίας που προσπαθούμε να εμφυσήσουμε στα παιδιά.

To Homo Educandus ξεκινάει απ΄την προσχολική ηλικία και φτάνει ως την ολοκλήρωση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Τι απασχολεί περισσότερο τους γονείς; Ποια είναι η πιο συνηθισμένη ερώτηση που σας κάνουν αναφορικά με την εγγραφή των παιδιών τους σ΄ έναν Παιδικό Σταθμό;

 Συνήθως ο βασικός προβληματισμός των περισσοτέρων γονέων αφορά τον τρόπο ένταξης των παιδιών τους στο νέο αυτό περιβάλλον και πιο συγκεκριμένα κατά πόσο αυτά θα είναι σε θέση να εγκλιματιστούν και να ακολουθήσουν το ημερήσιο πρόγραμμα του Παιδικού Σταθμού,  χωρίς προβλήματα προσαρμογής.

Προφανώς, είναι ένα θέμα στο οποίο και εμείς με την μεγάλη εμπειρία μας στην εκπαίδευση, έχουμε δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα.

Επομένως η λειτουργία του Παιδικού Σταθμού HomoKIDS είναι σχεδιασμένη κατάλληλα, έτσι ώστε τα παιδιά με την βοήθεια και την καθοδήγηση του εξειδικευμένου προσωπικού μας, να προσαρμόζονται από την πρώτη κιόλας ημέρα με τον ομαλότερο τρόπο στις νέες συνθήκες και άρα οι ώρες που περνούν εντός του Παιδικού Σταθμού μας να είναι οι πλέον ευχάριστες και συνάμα δημιουργικές.

Ο νέος Παιδικός Σταθμός HomoKids κατασκευάστηκε σύμφωνα με όλες τις σύγχρονες κτιριακές προδιαγραφές

Η πρώτη εικόνα που θα αντικρύσει το παιδί όταν θα επισκεφθεί τον Παιδικό Σταθμό HomoKIDS, πόσο καθοριστική είναι;

 Η πρώτη εικόνα του Παιδικού Σταθμού είναι εξαιρετικά σημαντική για το παιδί, καθώς αυτός θα αποτελέσει το “2ο σπίτι του” και άρα θα πρέπει να του εμπνέει σιγουριά, ασφάλεια και κυρίως να νιώθει ότι περνάει ευχάριστα τις ώρες του εκεί.

Για τον λόγο αυτό έχουμε φροντίσει έτσι ώστε όλες οι προσλαμβάνουσες παραστάσεις του παιδιού, για παράδειγμα το ύφος και η διακόσμηση των εσωτερικών χώρων, ο περιβάλλον χώρος, ο εκπαιδευτικός εξοπλισμός, αλλά και κάθε άλλη μικρή ή μεγάλη λεπτομέρεια, να του δημιουργεί μόνο ευχάριστα συναισθήματα και να το προδιαθέτει να συμμετάσχει ενεργά στις δραστηριότητες του ημερήσιου προγράμματος του Παιδικού Σταθμού.

 

Ο σχεδιασμός των κτιριακών εγκαταστάσεων και η διαμόρφωση του περιβάλλοντα  χώρου ενός Παιδικού Σταθμού, καθώς και οι υπόλοιπες παροχές του, βοηθούν τα παιδιά να προσαρμοστούν πιο εύκολα στην πρώτη σχολική τους ζωή;

 Προφανώς και τα βοηθά να προσαρμοστούν αρμονικά και χωρίς προβλήματα. Για να μιλήσω συγκεκριμένα και όσον αφορά τον Παιδικό Σταθμό μας, ο εν γένει σχεδιασμός των κτιριακών εγκαταστάσεων του, που πρέπει να σημειωθεί ότι δημιουργήθηκαν εξ αρχής λαμβάνοντας υπόψη όλες τις προδιαγραφές υγιεινής & ασφάλειας καθώς και την λοιπή ισχύουσα νομοθεσία, υποβοηθά σημαντικά τα παιδιά στην προσαρμογή τους, ειδικά τις πρώτες ημέρες όπου υπάρχει από μέρους κάποιων παιδιών πιο έντονο το συναίσθημα της ανασφάλειας και της διερεύνησης του νέου αυτού περιβάλλοντος στο οποίο καλούνται να συνυπάρξουν.

Επίσης ο περιβάλλων χώρος του Παιδικού Σταθμού HomoKIDS, είναι διαμορφωμένος κατάλληλα, έτσι ώστε τα παιδιά όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, να μπορούν να συμμετέχουν και σε ένα πλήθος δραστηριοτήτων εξωτερικού χώρου, είτε αυτές είναι αθλητικές είτε εκπαιδευτικές, περιβαλλοντικές, κτλ.

Αυτό θεωρούμε ότι προσδίδει μία ισορροπία στα παιδιά και εξασφαλίζει την αρµονική ψυχοσωµατική ανάπτυξη & ψυχαγωγία τους.

Παράλληλα, φροντίζουμε και για τις υπόλοιπες καθημερινές ανάγκες των παιδιών, μία εκ των οποίων είναι και η σωστή διατροφή τους.

Το διαιτολόγιο των παιδιών καθορίζεται σύμφωνα με τις σύγχρονες παιδιατρικές απόψεις και παρέχεται καλομαγειρεμένο σπιτικό φαγητό που προετοιμάζεται εντός του Παιδικού Σταθμού μας.

Ο περιβάλλων χώρος του Παιδικού Σταθμού HomoKIDS, είναι διαμορφωμένος κατάλληλα, έτσι ώστε τα παιδιά να μπορούν να συμμετέχουν σε ένα πλήθος δραστηριοτήτων εξωτερικού χώρου, είτε αυτές είναι αθλητικές είτε εκπαιδευτικές, περιβαλλοντικές, κτλ.

Πέραν των υποδομών και των κτιριακών εγκαταστάσεων, βεβαίως το Α και το Ω της επιτυχίας ενός σχολείου είναι οι παιδαγωγοί. Ποια είναι τα βασικά κριτήρια που θέτετε για την επιλογή προσωπικού στον Παιδικό Σταθμό  HomoKIDS;

 Το εκπαιδευτικό και λοιπό προσωπικό του Παιδικού Σταθμού μας, όπως άλλωστε και του υπόλοιπου σχολείου μας, είναι προσεκτικά επιλεγμένο, καθώς συνδυάζει την γνώση, την εμπειρία, την υπευθυνότητα και φυσικά την αγάπη για τα παιδιά.

Θεωρούμε ότι αυτό είναι το απαραίτητο μίγμα, έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι το προσδοκώμενο και τα παιδιά να νιώσουν εντός του HomoKIDS μία ήρεμη και ζεστή οικογενειακή ατμόσφαιρα.

Ολοκληρώνοντας αυτή την παρουσίαση του Παιδικού Σταθμού HomoKIDS, πως μπορεί κάποιος  ενδιαφερόμενος γονέας να μάθει περισσότερες πληροφορίες;

 Κάθε ενδιαφερόμενος γονέας μπορεί να μάθει περισσότερες πληροφορίες για τον Παιδικό Σταθμό μας, επισκεπτόμενος την ιστοσελίδα μας:

https://www.hea.edu.gr/

 ή

τηλεφωνώντας στο 27410 71117 να κλείσει μία κατ΄ ιδίαν συνάντηση, για την σχετική ενημέρωση.

 

Κε. Πλαστήρα, σας ευχαριστούμε θερμά γι΄ αυτή την γόνιμη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση.

 Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο σας!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Παιδιά και γονείς… μετά τις διακοπές!

Previous article

Η αποκάλυψη Σταυρέλη για τα “μαγειρέματα” σε διαγωνισμούς στο δήμο Κορινθίων

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.