5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑΓΡΟΤΙΚΑ

Γιορτή Κορινθιακής Σταφίδας στις Αρχαίες Κλεωνές

0
Το Σάββατο 24 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε για 8η  χρονιά η “Γιορτή Κορινθιακής Σταφίδας” στις Αρχαίες Κλεωνές. Μια γιορτή που προσελκύει πολύ κόσμο από όλη την Κορινθία αλλά και από τους γειτονικούς νομούς. Όπως κάθε χρόνο, τα μέλη του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου <<Ο Φωκάς>> , υποδέχτηκαν τους επισκέπτες με γλυκά εδέσματα και ροφήματα τα οποία είχαν ως βάση τους φυσικά, την σταφίδα.

Γιορτή Σταφίδας στις Αρχαίες Κλεωνές

Προχωρώντας στον διαμορφωμένο προαύλιο χώρο της κεντρικής εκκλησίας του χωριού, της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τις συνταγές του σεφ Φώτη Κυριακόπουλου. Πραγματικά πολύ γευστικό το πληγούρι με πορτοκάλι, ρόδι, αγγούρι και σταφίδες και ξεχωριστό το καραμελωμένο μήλο με σταφίδες και ροκφόρ.

Δοκιμάσαμε τα φημισμένα κρασιά της περιοχής

Σταθήκαμε στην έκθεση κρασιού των τοπικών οινοπαραγωγών και δοκιμάσαμε τα ποιοτικά κρασιά τους που πρόσφεραν στη γιορτή. Λίγο πιο κάτω αφιερώσαμε αρκετή ώρα για να χαζεύουμε και να δοκιμάζουμε τα εκθέματα μοναδικών κοσμημάτων από δημιουργούς της περιοχής.

Μοναδικά κοσμήματα από ντόπιους δημιουργούς

Η έναρξη της γιορτής έγινε με μία μικρή αναπαράσταση της διαδικασίας του τρύγου, καταδεικνύοντας τον κόπο των αγροτών καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου διότι πολλές φορές ο καιρός δεν είναι σύμμαχος τους. Οι εθελοντές του συλλόγου είναι και η ψυχή του. Η αγάπη τους για τον τόπο τους είναι η πηγή της δύναμης και της έμπνευσης τους. Κάθε χρόνο καταβάλλουν χρόνο και προσπάθειες προκειμένου να πραγματοποιηθεί άρτια η καθιερωμένη γιορτή του χωριού, με γνώμονα την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων. Στην γιορτή παρευρέθηκαν όπως κάθε χρόνο η βουλευτής του νομού Κορινθίας Μαριλένα Σούκουλη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ψυχογιός, η πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Παπακωνσταντίνου, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Νεμέας Κωνσταντίνος Φρούσιος, οι πρώην Αντιδήμαρχοι Νεμέας Σοφία Χρυσικοπούλου και Απόστολος Καραχωντζίτης. Βίκυ Γεωργακοπούλου

Αυτοψία Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στο Φράγμα του Ασωπού

Previous article

Ο Υφυπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρ. Δήμαςστο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.