1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Ζητήσαμε απ΄τον νέο δήμαρχο Κορινθίων να μας πει τι μέλλει γενέσθαι με την πλατεία Περιβολάκια

0

Βασίλης Νανόπουλος: “Ή θα προχωρήσουμε τη σύμβαση ως έχει ή θα μείνουμε έτσι για τουλάχιστον δυο χρόνια. Προχωράμε και βελτιώνουμε στην πορεία…”

Πριν λίγες μέρες μην αντέχοντας να βλέπουμε παθητικά εδώ και τόσο καιρό την πλατεία Περιβολάκια ως εργοτάξιο, σκεφτήκαμε στο sfedona.gr να ανοίξουμε ένα ευρύτερο διάλογο για την ανάπλαση της. Στήθηκε μια ψηφοφορία ανάμεσα σε πέντε προτάσεις που έδωσε ξεκάθαρη εικόνα πως θέλει η πλειοψηφία των Κορίνθιων να δει ολοκληρωμένη την πλατεία. Και για να είμαστε πιο σαφής… θέλει πάρκο και όχι πλατεία. Με πράσινο, πολύ πράσινο, και λουλούδια και νερά και μια σύγχρονη παιδική χαρά.

Το σημαντικό επίσης είναι ότι μέσα απ΄την αναδημοσίευση του άρθρου στα social πραγματοποιήθηκε μια άτυπη διαβούλευση που κάθε δημότης είχε το λόγο. Από πολιτικούς μηχανικούς και αρχιτέκτονες , διάφορους φορείς, αυτοδιοικητικούς, ενεργούς  αλλά και απλούς πολίτες που ήθελαν να εκφράσουν την άποψή τους. Και όλες είναι σεβαστές και θα πρέπει να ληφθούν υπόψη απ΄τα συμβούλια αποφάσεων.

Ένα ακόμα θέμα που καταδεικνύεται είναι η έλλειψη ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού βιώσιμης ανάπτυξης της πόλης. Δεν έχουμε όραμα, δεν έχουμε πλάνο για τα επόμενα 20 χρόνια ούτε καν για τους επόμενους μήνες όπως συχνά αποδεικνύεται. Αυτό θα πρέπει κατά την άποψή μου,  να είναι το πρώτο μέλημα της νέας δημοτικής αρχής.

Ζητήσαμε απ΄τον κ. Βασίλη Νανόπουλο, το νέο δήμαρχο Κορινθίων να τοποθετηθεί για το σχέδιο της ανάπλασης της πλατείας Περιβολάκια. Τι μπορούμε σύμφωνα με τους νόμους να κάνουμε για να ξεμπλοκάρει το έργο, πως θα ήθελε ο ίδια την πλατεία και τι σκοπεύει να κάνει…

Δείτε ΕΔΩ την ψηφοφορία

Στην Κόρινθο ξετρυπώνουν φίδια και … websites

Previous article

Στη Νεμέα κρατούσαν όμηρο 31χρονο και ζητούσαν 10.000 ευρώ λύτρα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.