5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑΓΡΟΤΙΚΑ

Οι οινοποιοί της Νεμέας αποχαιρετούν τον γκουρού του Αγιωργίτικου Θαν. Παπαϊωάννου

0

Στις 13 Αυγούστου έφυγε πλήρης ημερών και πλήρης εμπειριών ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του όσο κανείς άλλος με την παραγωγή του κρασιού στη Νεμέα. Ο Θανάσης Παπαϊωάννου.

Ο Σύνδεσμος Οινοποιών Νεμέας εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τίμησαν το εκλιπών μέλος τους αποδίδοντας φόρο τιμής στη μνήμη του.

Η ανακοίνωση του Σ.Ο.Ν :

“Πρωτοπόρος αμπελουργός και οινοποιός με αστείρευτες γνώσεις δίδαξε στις νεότερες γενιές τον τρόπο που πρέπει να προσεγγίζουν την καλλιέργεια του αμπελιού και την παραγωγή του κρασιού, δίνοντας ιδιαίτερη αξία στο προϊόν της περιοχής μας.
Μέσα από την προβολή της δραστηριότητάς του, τις καινοτόμες ιδέες του, τις γνώσεις του, τη σοφία του που προσείλκυαν τον ελληνικό τύπο και τον είχαν κάνει ιδιαίτερα γνωστό, άρχισε να γίνεται όλο και πιο γνωστή η αξία του Αγιωργίτικου και της Νεμέας, ως οινοπαραγωγικής ζώνης στο ευρύτερο κοινό.

Το παράδειγμά του φώτισε πολλούς νεότερους οινοποιούς που ακολουθώντας μια ανάλογη πορεία συνέθεσαν αυτό που σήμερα αποκαλείται ένα μικρό θαύμα στην περιοχή.
Ο Σύνδεσμος Οινοποιών Νεμέας του οποίου ο εκλιπών ήταν μέλος, στέλνει τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του.

Είμαστε σίγουροι πως η μνήμη του θα μείνει ζωντανή σε όσους τον γνωρίσαμε και οι ιδέες του θα μείνουν παρακαταθήκες στις νεότερες γενιές του κλάδου μας.”

Ψήφισε τώρα για τα Περιβολάκια – Η γνώμη σου μετράει!

Previous article

Η Νεμέα στα καλύτερά της! Ώρα για τρύγο και Μεγάλες Μέρες

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.