ΕΛΛΑΔΑ

Τι είναι το CONCERT SERIES “MuΣΑ” – Ποιους θα ακούσουμε στον Αρχαιολογικό χώρο Αρχαίας Κορίνθου

0

Στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων “Πολιτιστικές Διαδρομές 2019” που διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού δήμου Κορινθίων (ΚΕ.Π.Α.Π.) για πρώτη φορά φέτος εμφανίζεται το CONCERT SERIES “MuΣΑ”. Πρόκειται για μια ιδέα του κιθαρίστα Δημήτρη Σουκαρά που υλοποιείται υπό την καλλιτεχνική του επιμέλεια.

Δημήτρης Σουκαράς

Σκοπός της ΜuΣa είναι να εδραιωθεί και να αποτελέσει ένα θεσμό, ένα επιπλέον σημείο αναφοράς για την Κόρινθο, που όχι μόνο θα αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες, αλλά θα ωφελεί έμπρακτα και τους κατοίκους της πόλης. Η σειρά συναυλιών στοχεύει στο να προσφέρει ένα υψηλότατο επίπεδο εκδηλώσεων, να παρουσιάσει στο κοινό της Κορίνθου, νέους, ανερχόμενους μουσικούς – σχήματα αλλά και μεγάλους καλλιτέχνες, τόσο της χώρας μας όσο και του εξωτερικού. Στοχεύει να ενώσει διαφορετικούς μουσικούς κόσμους, της pop, folk, κλασικής και jazz, γιατί η μουσική είναι μία!

Οι δυο πρώτες συναυλίες είναι μέσα στον Αύγουστο και θα φιλοξενηθούν στον Αρχαιολογικό χώρο Αρχαίας Κορίνθου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Αναλυτικά:

  • Κυριακή 18 Αυγούστού και ώρα 8μ.μ. (Αρχαιολογικός χώρος Αρχαίας Κορίνθου)

Συναυλία Σαββίνα Γιαννάτου & Κώστας Γρηγορέας

 

Ένα μαγευτικό μουσικό ταξίδι σε διαφορετικές χώρες και εποχές. H Σαβίνα Γιαννάτου, ξεχωριστή ερμηνεύτρια για τα εγχώρια μουσικά δεδομένα, είναι παράλληλα διεθνώς καταξιωμένη, με πολύ σημαντικές δισκογραφικές συνεργασίες στο ενεργητικό της και μόνιμη παρουσία σε μουσικές σκηνές από την Ευρώπη έως την Αμερική.

Ο Κώστας Γρηγορέας, από τους σημαντικότερους  Έλληνες σολίστ κλασικής κιθάρας, με πλούσια καριέρα και συνεργασίες, έχει και ο ίδιος καταθέσει σημαντικό έργο για το ρεπερτόριο της κιθάρας ως συνθέτης και έχει δημιουργήσει σχολή από διακεκριμένους μουσικούς ως δάσκαλος.

 

  • Τετάρτη 28 Αυγούστου και ώρα 8μ.μ. (Αρχαιολογικός χώρος Αρχαίας Κορίνθου)

Συναυλία με μουσική από τον κινηματογράφο
(έργα των Ε. Morricone & A. Piazzolla)
Ερμηνεύουν: Κώστας Κατσιώλης (κιθάρα), Giancarlo Palena (Bandoneon – Ακορτεόν), Δημήτρης Σουκαράς (κιθάρα) & Κουαρτέτο εγχόρδων

 

Μία από τις φετινές παραγωγές που εμφανίστηκαν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στέφτηκαν με μεγάλη επιτυχία!

Θα έχουμε την χαρά να ακούσουμε τον μεγάλο Βιρτουόζο κιθαριστή Κώστα Κοτσιώλη  μαζί με το κουαρτέτο της Academica Athens Orchestra!

Θα μας παρουσιάσουν το κονσέρτο για κιθάρα και ορχήστρα εγχόρδων του Leo Brouwer βασισμένο σε διάσημα τραγούδια των Beatles!

Στην ίδια συναυλία θα έχουμε την χαρά να απολαύσουμε τον εξαιρετικό Ιταλό Giancarlo Palena στο μπαντονεόν, που μαζί με το κουαρτέτο και τονDimitris Soukaras – Guitarist θα μας παρουσιάσουν αγαπημένα μουσικά θέματα από τον κινηματογράφο, Cinama Paradiso, Por una Cabeza, La vita est Bella κ.α.

Δερβένι Κορινθίας: Με μεγαλοπρέπεια η λιτανεία της Ιερής εικόνας της Παναγίας

Previous article

Παραλία Λουτρακίου | Απ΄τις πιο καθαρές παραλίες για να απολαύσεις

Next article

More in ΕΛΛΑΔΑ

You may also like

Comments

Comments are closed.