1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Η Λαϊκή Συσπείρωση για το Υδροθεραπευτήριο Λουτρακίου

0

Η τοποθέτηση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” για το Loutraki Thermal Spa 

Αυτές τις μέρες εντείνεται η προσπάθεια για την ιδιωτικοποίηση του ΣΠΑ Λουτρακίου. Στο Δημοτικό Συμβούλιο που έχει οριστεί για την Παρασκευή 09/08/19, η πλειοψηφία μας καλεί να συζητήσουμε τους όρους με τους οποίους θα προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση.

Να μην περάσουν τα σχέδια ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας.

Το Υδροθεραπευτήριο είναι ένα έργο που πλήρωσε πανάκριβα ο λαός του Λουτρακίου μέσα από δημοτικούς φόρους και χαράτσια και ανήκει σε αυτόν. Είναι μία υποδομή που θα πρέπει να έχει δημόσιο χαρακτήρα και όχι να δοθεί προίκα σε ιδιωτικά συμφέροντα ώστε να αυγαταίνουν τα κέρδη τους. Θα πρέπει να λειτουργεί με γνώμονα το συμφέρον των κατοίκων του Λουτρακίου και των εργαζόμενων σε αυτό και όχι με χρηματοοικονομικά κριτήρια.

Οι εξελίξεις αυτές προκαλούν δικαιολογημένα ανησυχία και στους εργαζόμενους του ΣΠΑ, για τους οποίους το μέλλον είναι αβέβαιο. Ήδη το προηγούμενο διάστημα είχαμε απολύσεις τριών εργαζομένων, οι οποίοι δούλευαν στον εργολάβο που έχει αναλάβει την καθαριότητα.

Καλούμε τους εργαζόμενους της Τουριστικής ΑΕ να οργανώσουν την πάλη τους ώστε να μην περάσουν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης του Υδροθεραπευτηρίου και να εξασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας τους. Να μην δείξουν καμία εμπιστοσύνη στους διάφορους μεσσίες που εμφανίστηκαν το τελευταίο διάστημα και να υπερασπιστούν οι ίδιοι το δικαίωμά τους σε μόνιμη και σταθερή δουλειά.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Να μην γίνει κανενός είδους παραχώρηση του Υδροθεραπευτηρίου Loutraki Thermal Spa σε ιδιώτη.
  • Την διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων και των θέσεων εργασίας.
  • Να καταργηθούν οι εργολαβίες και όλοι οι εργαζόμενοι να γίνουν αορίστου χρόνου στην Τουριστική Λουτρακίου Α.Ε ΟΤΑ.

Η πρώτη ομιλία της Μαριλένας Σούκουλη στη Βουλή

Previous article

Συνελήφθη 68χρονος για ναρκωτικά στo Ξυλόκαστρο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.