5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παραλία Καλάμια | Πόσο δυσβάστακτο το κόστος για 2 ναυαγοσώστες;

0

Μπήκαμε επισήμως στον μήνα των διακοπών, τον Αύγουστο και οι παραλίες σε ολόκληρη την Κορινθία σφύζουν από λουόμενους ντόπιους ή επισκέπτες. Σε πόσες όμως τηρούνται οι προδιαγραφές για ασφαλή κολύμβηση; Και αναφερόμαστε φυσικά στις μεγάλες και οργανωμένες παραλίες όπως για παράδειγμα είναι η παραλία Καλάμια Κορίνθου ή όπως θα έπρεπε να είναι. Γιατί σε αυτή την πολυσύχναστη παραλία της πόλης που επιλέγουν πολλές οικογένειες με παιδιά να κολυμπήσουν, δεν υπάρχει ναυαγοσώστης  ούτε για δείγμα.

Γι΄αυτό το θέμα γράφει ένας αναγνώστης του sfedona.gr:

Αγαπητή Sfedona,

Την επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα έχει απασχολήσει ένα μεγάλο θέμα, η ασφάλεια στις πισίνες στην χώρα. Η Κόρινθος μπορεί να μην έχει πισίνες, έχει όμως παραλία. Μια παραλία που κάθε καλοκαίρι δέχεται χιλιάδες επισκέπτες από την τοπική περιοχή αλλά και από περιοχές όπως η Αττική. Και πέρα από την δυσάρεστη εικόνα που παρουσιάζει (ξεχαρβαλωμένες ντουζιέρες, απουσία δημοσίων τουαλετών και χώρων για να αλλάζει ρούχα το κοινό, απουσία ειδικής υποδομής για τα ΑΜΕΑ, καθαριότητα) τίθεται και θέμα ασφάλειας.

Δύο πύργοι ναυαγοσωστών υπήρχαν προ ετών στην παραλία. Σήμερα ούτε πύργοι ούτε ναυαγοσώστες φυσικά. Μπορεί η δημοτική αρχή να αδιαφορεί όπως λέει για την δευτερευούσης σημασίας γαλάζια σημαία, δεν μπορεί όμως να αδιαφορεί για την ασφάλεια των λουόμενων.

Πόσο δυσβάστακτο το κόστος για 2 ναυαγοσώστες να υπάρχουν έστω και για 6 ώρες (12-6 μμ) κάθε μέρα στην παραλία, για έναν Δήμο με απόθεμα όπως λέει εκατομμυρίων. Πόσο το κόστος για 2 σωσίβια, 2 σανίδες, 2 κίτρινα μπλουζάκια, 2 συλλογές Α΄ βοηθειών και για 2 ζευγάρια κιάλια.

Ποιο το κόστος για 2 ξύλινους πύργους με 2 σημαιούλες. Κανένα προφανώς το κόστος. Αντίθετα τεράστιο το κόστος από την απώλεια ανθρώπινων ζωών. Μόνο σε τύχη οφείλεται ότι δεν έχουμε ακόμα θρηνήσει. Στην τύχη και στο γεγονός ότι ακόμα και Κορίνθιοι επιλέγουν άλλες παραλίες, πιο ασφαλείς, όπως αυτή του Λουτρακίου.

Και αυτά μόνο για τα Καλάμια. Δεν συζητάμε για Ποσειδωνία και Κανταρέ όπου ούτε φωτισμός, ούτε ντουζιέρες ούτε καν καλαθάκια απορριμάτων δεν υπάρχουν. Το καλοκαίρι βέβαια έχει περάσει το μισό. Πλέον μιλάμε για το επόμενο. Ελπίζω κι εύχομαι να αποκτήσει η Κόρινθος τις παραλίες που της αξίζουν.

 

Με εκτίμηση,

Δ.Β.

Κιάτο: Απολαύστε προσφορές, μουσική, χορό και κεράσματα στη Λευκή Νύχτα

Previous article

Οι εργαζόμενοι του Loutraki Thermal Spa ανησυχούν για τις θέσεις εργασίας τους

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.