1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Κύριε Σταυρέλη μας μπερδέψατε…

0

Ο Νίκος Σταυρέλης με ανακοίνωσή του αφήνει αιχμές κατά της επερχόμενης δημοτικής αρχής Πνευματικού για πολιτικές σκοπιμότητες. Συγκεκριμένα αναφερόμενος σε δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε ένα μήνα πριν τις εκλογές, ο ίδιος αν και ψήφισε υπέρ σε 8 θέματα που αφορούσαν αγορές ακινήτων, σήμερα (και μετά την ακύρωση όλων των αποφάσεων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση) εμφανίζετε επιφυλακτικός ως προς την διαδικασία που τηρήθηκε αλλά και θετικός αν η νέα δημοτική αρχή επαναφέρει τα θέματα προς ψήφιση.

Ο κος Σταυρέλης μάλλον θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι “δυο καρπούζια σε μια μασχάλη” δεν χωράνε. Αναρωτιέται για τις πολιτικές σκοπιμότητες της δημοτικής αρχής, αγνοώντας ότι υπερψήφισε προς αποφυγή πολιτικού κόστους και γενικά επικρατεί ένα ναι μεν αλλά “συννεφάκι”… που ευχόμαστε στο μέλλον να διαλυθεί μιας και μιλάμε για έναν αυτοδιοικητικό που η εμπειρία και οι ικανότητές του δεν επιτρέπουν κάτι λιγότερο.

Η ανακοίνωση του κου Σταυρέλη:

Λίγες ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές η απερχόμενη Δημοτική Αρχή έφερε άρον άρον  8 θέματα στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου (16/4/2019) για αγορές ακινήτων

Στο Περιγιάλι για χώρο στάθμευσης στο νεκροταφείο

Στο Περιγιάλι  για δημιουργία χώρου πρασίνου

Στην Αλμυρή  για επέκταση του δημοτικού σχολείου

Στο Γαλατάκι για αγορά κτιριακών εγκαταστάσεων στέγασης των υπηρεσιών του Δήμου

Στο Αλαμάνο για χώρο στάθμευσης και παιδική χαρά

Στον Κόρφο για χώρο αθλοπαιδιών

Στο Αγγελόκαστρο για χώρο αθλοπαιδιών

Στο Σοφικό για χώρο στάθμευσης στο νεκροταφείο

Οι αποφάσεις πέρασαν με οριακή πλειοψηφία (ουσιαστικά με την ψήφο τη δική μου). Η παράταξη του κ. Νανόπουλου μειοψήφισε θεωρώντας ότι είναι προεκλογικές σκοπιμότητες

Εάν ψήφιζα αρνητικά θα λέγανε  στους ιδιοκτήτες και τους κατοίκους ο Σταυρέλης φταίει που δεν εγκρίθηκαν οι αγορές.

Η προχειρότητα όμως στην προετοιμασία των θεμάτων έφερε την ακύρωση όλων των αποφάσεων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Οι λόγοι: ότι δεν υπήρχαν τα αναγκαία πρακτικά  των αρμοδίων επιτροπών και η αιτιολόγηση της μοναδικότητας των ακινήτων.

Βέβαια για την αγορά του ακινήτου στο Σοφικό αποσύρθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο με πρόταση του  Αντιδημάρχου  με το αιτιολογικό ότι ανακάλεσε ο ιδιοκτήτης. Ο ιδιοκτήτης βέβαια μου δήλωσε ότι σε καμία περίπτωση δεν ανακάλεσε και περίμενε να προχωρήσει η αγορά. Όλοι καταλαβαίνουν ότι άλλοι ήσαν οι λόγοι απόσυρσης του θέματος.

Μετά απ’  όλες αυτές τις ακυρώσεις εύλογα αναρωτιούνται οι δημότες για τους λόγους  που οδήγησαν τη Δημοτική Αρχή μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια  θητείας να φέρει τα συγκεκριμένα θέματα για ψήφιση το τελευταίο μήνα  πριν τις εκλογές.

Μήπως υπήρχαν προεκλογικές σκοπιμότητες;

Εμείς εξακολουθούμε και ψηφίζουμε θετικά στις αγορές , εφόσον η νέα Δημοτική Αρχή τα εισάγει θέματα στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ           

Αποστολή στο Σχοίνο για εθελοντικό καθαρισμό εξετελέσθη!

Previous article

Τατούλης και Νικολάκου κατακεραυνώνουν ΝΔ και Νίκα για το ΣΔΙΤ

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.