5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΙΝΚΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: «Υπογράφουμε για την ασφάλεια της υγείας μας»

0

 

Λάβαμε από το ΙΝΚΑ Κορινθίας δελτίο τύπου που ενημερώνει τον κόσμο για την ασφάλεια των τροφίμων και πόσο σημαντικό είναι να παρθεί πρωτοβουλία από όλους τους καταναλωτές για την υποχρεωτική επισήμανση προέλευσης στα τρόφιμα! Η διατροφή των πολιτών θα είναι ασφαλής όταν τεθούν βασικά μέτρα για την γνωστοποίηση της προέλευσης τροφίμων, όπως έχουν υιοθετηθεί στη χώρα μας για την προέλευση γάλακτος στο γάλα και στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Η ασφάλεια της υγείας μας είναι στο χέρι μας!

Παρακάτω ακολουθεί το Δελτίο Τύπου:

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στον παρακάτω ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής µπορείτε να ενηµερωθείτε και να υπογράψετε για την υποστήριξη της κίνησης των πολιτών-καταναλωτών για τη θέσπιση υποχρεωτικής επισήµανσης προέλευσης στα τρόφιµα. Αν η συγκεκριµένη πρωτοβουλία κριθεί επιτυχής (1.000.000 υπογραφές από τουλάχιστον 7 κράτη-µέλη), η Ε.Ε. θα πρέπει να υιοθετήσει σχετικά µέτρα σε κοινοτικό επίπεδο, και τα πιλοτικά εθνικά µέτρα που έχουν υιοθετήσει ήδη κάποια κράτη-µέλη (κυρίως για το γάλα και το κρέας) θα έχουν ευνοϊκή τύχη ως προς τη συνέχισή τους.

Η χώρα µας συγκαταλέγεται µεταξύ των κρατών-µελών που έχουν υιοθετήσει εθνικά μέτρα για την υποχρεωτική επισήµανση προέλευσης του γάλακτος στο γάλα και στα γαλακτοκοµικά προϊόντα.

Επίσης,   στον   ίδιο   ιστότοπο   θα   βρείτε   πληροφορίες   και   για   άλλες πρωτοβουλίες που έληξαν ή είναι σε εξέλιξη.

https://ec.europa.eu/citizens-initiative/public/initiatives/open/details/2018/000006

Πρωτοβουλία  καταναλωτών  για  την  υποχρεωτική  επισήµανση

προέλευσης στα τρόφιµα

Πρωτοβουλία  καταναλωτών  για  την  υποχρεωτική  επισήµανση

προέλευσης στα τρόφιµα

 

Το ΙΝΚΑ Κορινθίας, καλεί όλα τα μέλη του και όλους τους καταναλωτές, καθώς και τους δημάρχους, δημοτικούς συμβούλους της Κορινθίας, Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, περιφερειακούς συμβούλους Πελοποννήσου, καθώς και όλους τους πολίτες να υπογράψουν για τη θέσπιση υποχρεωτικής επισήµανσης προέλευσης στα τρόφιµα, καθώς παρατηρείται «βάφτισμα» προϊόντων από διάφορες τρίτες, με πλημμελή εφαρμογή κανόνων ασφαλείας στην παραγωγή τροφίμων, ως ευρωπαϊκών, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια της διατροφής των πολιτών, καθώς παράνομος πλουτισμός από κυκλώματα που δραστηριοποιούνται στον τομέα παραγωγής τροφίμων, ιδίως σε Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα και Γερμανία.

Ειδικά για τους Δήμους, καλούμε τους Προέδρους των ΔΣ, όπως εισάγουν το παρών έγγραφο στην πρώτη συνεδρίαση των ΔΣ των Δήμων Ιουλίου και Αυγούστου, ώστε χρησιμοποιηθεί ως βάση ψηφίσματος προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ήδη έχουν συγκεντρωθεί 567.730 υπογραφές. Μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο με την βοήθεια σας.

 

Κόρινθος 23/7/2019

 

Δεν τα κατάφερε η Μαρία Βλάχου- Βαθιά συγκινημένη η Κορινθία

Previous article

Αύριο Παρασκευή 26/07/2019 κηδεύεται η Μαρία Βλάχου στην Πουλίτσα Κορινθίας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.