5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

“Σκοτείνιασε” στην Κορινθία – Εκοιμήθη ο πατέρας Νεκτάριος

0

Την Κυριακή 21 Ιουλίου, έφυγε από κοντά μας ο αγαπητός και σεβαστός σε όλους τους Κορίνθιους και όχι μόνο πατέρας Νεκτάριος. Μετά από 76 ολόκληρα χρόνια που διακόνησε στην τοπική εκκλησία και πρόσφερε σπουδαίο ιεραποστολικό έργο, ο πατέρας Νεκτάριος έκλεισε τα μάτια του στα 98 του χρόνια.

Η Μητρόπολη Κορίνθου ανακοίνωσε πως σύμφωνα με την επιθυμία του Επίτιμου Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Κορίνθου, η Εξόδιος Ακολουθία  θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Συνοικισμό Κορίνθου, τη Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019 και ώρα 11.00 π.μ..
Το σκήνωμα του π. Νεκταρίου έχει ήδη τεθεί για λαϊκό προσκύνημα.

 

Η ταφή του θα γίνει στο Α’ Κοιμητήριο της πόλεως Κορίνθου και, τιμής ένεκεν,
στους Τάφους που προορίζονται για τους Αρχιερείς. Η κηδεία θα γίνει με Μητροπολιτική δαπάνη.

Ο πατέρας Νεκτάριος αγαπούσε ιδιαίτερα τον Συνοικισμό της Κορίνθου και είχε ισχυρό δέσιμο με τους ανθρώπους του. Είχε προσφέρει σημαντικό έργο στους πρόσφυγες ενώ παράλληλα έτρεφε μεγάλη αγάπη για τα παιδιά και τους νέους. Όσοι παλιότερα παρακολούθησαν τα μαθήματα κατηχητικού στην αίθουσα της Παναγίας του Συνοικισμού από τον πατέρα Νεκτάριο, έχουν χαραγμένο στη μνήμη τους το καλοσυνάτο πρόσωπό του και το εμπνευσμένο κήρυγμά του. Τα υλικά αγαθά ποτέ δεν τον συγκίνησαν. Ζούσε πολύ λιτά και ταπεινά με προσευχή και άπλετη αγάπη για τους συνανθρώπους του.

Ένα βίντεο απ΄το αρχείο του sfedona.gr με τον πατέρα Νεκτάριο να συνομιλεί με τον Λάκη Γιαννιδάκη. Ίσως τώρα να ανταμώσουν και πάλι οι δυο τους στους ουρανούς.

Λίγα λόγια για τη ζωή του 

Ο Μακαριστός είναι πνευματικό παιδί του Οσίου Ιερωνύμου Αιγίνης και αποφοίτησε από την ιερατική σχολή Κορίνθου, χειροτονήθηκε διάκονος από τον μητροπολίτη Μιχαήλ στην εκκλησία της Παναγίας στον Συνοικισμό της Κορίνθου και στις 8 Νοεμβρίου 1945 χειροτονήθηκε αρχιμανδρίτης στην εκκλησία του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου (και αργότερα πρωτοσύγκελος στη μητρόπολη Κορίνθου).

Το 1952 ίδρυσε την Ιερά μονή του Αγίου Παταπίου, ενώ το 1977 ίδρυσε την ανδρική μονή του Αποστόλου Παύλου στo όρος Γεράνεια, η οποία σήμερα είναι χωρίς μοναχούς και την ανδρική μονή του Αγίου Νικολάου του Νέου στο Μαλαγάρι της Περαχώρας, και την ανδρική μονή των τριών Ιεραρχών στην Περαχώρα κοντά στο Λουτράκι.

Τιμήθηκε το 2006 από τον δήμο Κορινθίων με το χρυσό κλειδί της πόλης, για την πολυετή προσφορά του και επίσης τιμήθηκε από τον τότε Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο με χρυσό μετάλλιο για το ιεραποστολικό του έργο.

Παρά το προχωρημένο της ηλικίας του, περιοδεύει στις πόλεις και τα χωριά σε όλη την Κορινθία για να διδάξει το Λόγο του Ευαγγελίου και κάθε Παρασκευή πρωί επισκέπτεται το μοναστήρι του Αγίου Παταπίου κατευθύνοντας τις ψυχές των μοναζουσών προς τη Σωτηρία, ενώ συχνά τις Κυριακές λειτουργεί στο ανδρικό μοναστήρι των τριών Ιεραρχών στην Περαχώρα. Το ιεραποστολικό έργο του είναι τεράστιο. Σύμφωνα με τη γερόντισσα Παταπία έχει προσφέρει τα μέγιστα ως κτήτορας στη μονή του Αγίου Παταπίου.

Εάν ζεις στην Κόρινθο αυτό το βίντεο πρέπει οπωσδήποτε να το δεις

Previous article

Χάνεις το “λογαριασμό” με τα έξοδά σου; Νέo mobile Banking από την Εθνική Τράπεζα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.