5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Καθολικοί μοτοσυκλετιστές επισκέφθηκαν το Βήμα του Απ. Παύλου στην Αρχαία Κόρινθο

0

Και τώρα που η “Άγια Ζώνη” έφυγε, οι πάγκοι -με κάθε λογής πραμάτεια-  μεταφέρθηκαν όπως και τα κλαρίνα σε άλλη θρησκευτική πανήγυρις… (και ας ήταν κάποτε που ο Ιησους βγήκε απ΄το Ναό και έδιωξε τους εμπόρους αναποδογυρίζοντας τους πάγκους και κατέκρινε όσους έκαναν οικονομικές συναλλαγές στο Ναό αντί να προσεύχονται)

Κοιτάζω αυτές τις φωτογραφίες που ανέβασε στα social o Σπύρος Πανταζής και ταυτόχρονα μου έρχονται στη μνήμη, κάποιες σκέψεις του Βασίλη Μπαλάφα για όσα διαδραματίζονται τις μέρες μας στα Παύλεια.

 

“Τώρα που τα ΙΓ΄ Κορίνθου Παύλεια τελειώνουν και προσδοκώντας να μπούμε σε μια νέα περίοδο για τον τόπο μας, ήρθε ίσως η ώρα να αναλογιστούμε σοβαρά το όλο πλαίσιο αυτών των εορτασμών για την πόλη μας. Όλα αυτά τα χρόνια, η Εκκλησία έχει καταφέρει να εδραιώσει ένα πενθήμερο εορτασμών. Χωρίς δική της οργανωτική ευθύνη γύρω από τους εορτασμούς έχει επίσης εδραιωθεί ένα απολύτως κακόγουστο “πανηγύρι παράπλευρων εκδηλώσεων” που ουδεμία σχέση έχει με τον Απόστολο Παύλο. Ακόμα και αν θεωρήσουμε όλο αυτό το πανηγύρι, “αγορά”, θα πρέπει να σκεφτούμε αν και πόσο “εξωτερικό” εισόδημα έρχεται στον τόπο μας, αν μήπως τελικά γυρνάμε τα “δικά μας” γύρω γύρω για να καταλήξουν τελικά εκτός νομού, με ποιο τρόπο εδραιώνεται ένα γεγονός – ταυτότητα για την πόλη και τι είδους ταυτότητα είναι αυτή, αν θέλουμε ένα πανηγύρι και τι θα συμβολίζει αυτό. Μιλάμε – υπενθυμίζω – για γεγονός παγκόσμιας κλάσης, που θα μπορούσε να είχε παγκόσμιο ενδιαφέρον και θα έπρεπε να συγκεντρώνει τουρίστες και πιστούς από όλο τον πλανήτη. Δεν ξέρω αν είδατε έστω και έναν από αυτούς. Νομίζω ότι πρέπει άμεσα να συσταθεί μια Επιτροπή που θα ασχοληθεί σε συνεργασία με την Εκκλησία ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με αυτή την υπόθεση και θα προσπαθήσει να “ενώσει” τα κομμάτια. Νομίζω πως το έχει ανάγκη η Εκκλησία, το έχει ανάγκη η πόλη. Γουρνοπούλες, νταούλια και πάγκους μπορούμε να βάλουμε και με άλλες αφορμές, οργανωμένα και περιποιημένα. Αυτός ο αχταρμάς που γίνεται πια είναι αυτό ακριβώς που ΔΕΝ ΤΙΜΑ τον Απόστολο των Εθνών και βέβαια ούτε την Κόρινθο. Vasilis Nanopoulos, Δήμαρχε, καιρός για μια ουσιαστική αναβάθμιση – αισθητική και ουσιαστική – της κορυφαίας εορτής του Δήμου”.

Απελπίστηκαν οι φιλόλογοι από την δημοτική αρχή Πνευματικού – “Ελπίζουμε από Σεπτέμβρη”

Previous article

Μάθε πως μπορείς να ξεκινήσεις ή να αναπτύξεις την επιχείρησή σου χωρίς να έχεις κεφάλαιο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.