1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Συνάντηση LTO και Γκιώνη με ατζέντα τον τουρισμό

0

Συνάντηση μεταξύ της Ε.Ε.  του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου και του Δημάρχου Λουτρακίου, Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων, κ. Γιώργου Γκιώνη πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 24 Ιουνίου. Πρόκειται για την καθιερωμένη πλέον συνάντηση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην έναρξη της θερινής τουριστικής σεζόν με σκοπό την ενημέρωση και την συνεργασία όλων των φορέων για την βελτίωση της τουριστικής εικόνας της πόλης.

Η συνάντηση έλαβε χώρα στο γραφείο Δημάρχου ενώ παρόντες ήταν από πλευράς LTO, ο Πρόεδρος κ. Σπύρος Καραβούλης, η Αντιπρόεδρος κ. Σοφία Φιλιππίδου, ο Γραμματέας κ. Ιωάννης Κόντης, ο Ταμίας κ. Δημήτρης Βλάσσης και το μέλος κ. Ιωάννης Αλεξανδρής.

Η συνάντηση περιλάμβανε ατζέντα θεμάτων που αφορούν το Δήμο και τις τουριστικές και επισιτιστικές επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν τα εξής:
1) Θέματα υγιεινής και καθαριότητας
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε την Εκτελεστική Επιτροπή του Οργανισμού πως εντός του Ιουλίου θα γίνει παραλαβή καινούργιων, σύγχρονων απορριμματοφόρων οχημάτων και εξοπλισμού,  καθώς  και νέων κάδων που θα ενισχύσουν  τους μηχανισμούς καθαριότητας της πόλης.
2) Ανακύκλωση Απορριμμάτων
Πρωτοβουλίες για την ενημέρωση και συμμετοχή των επιχειρήσεων στο πρόγραμμα ανακύκλωσης απορριμμάτων θα αναλάβουν από κοινού Δήμος και LTO. Στόχος η εφαρμογή ενός μοντέλου βιώσιμης διαχείρισης απορριμμάτων που θα βελτιώσει  την αξιοποίηση της χρήσης των κάδων ανακύκλωσης και την συνολική μείωση του όγκου των σκουπιδιών.
3) Κυκλοφοριακό και ηχορύπανση
Ζητήθηκε η εφαρμογή των κανονισμών  που αφορούν στην τήρηση συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος για τον ανεφοδιασμό καταστημάτων έτσι ώστε να αποσυμφορηθούν οι κεντρικοί δρόμοι από την διέλευση, στάση και στάθμευση μεγάλων οχημάτων τροφοδοσίας σε ώρες αιχμής. Έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή η σήμανση σημείων στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων με την σύσταση πως τα σημεία αυτά προσφέρονται για στάση και όχι για στάθμευση. Αντίστοιχα, ζητήθηκε  η βελτίωση της σήμανσης που αφορά στις τοποθεσίες ύπαρξης Δημοτικών Parking, διαθέσιμων για την δωρεάν στάθμευση Ι.Χ. οχημάτων.
Τέλος, αναφορικά με ζητήματα ηχορύπανσης από δίκυκλα αλλά και αυτοκίνητα τις ώρες κοινής ησυχίας, ο Δήμαρχος ανέλαβε προσωπικά την ενημέρωση της αστυνομίας, καθώς έχουν υπάρξει σχετικές αναφορές από πολίτες και επιχειρηματίες.
4) Αδέσποτα
Μέριμνα έχει ληφθεί για το ζήτημα των αδεσπότων, τηρώντας όλες τις νόμιμες προδιαγραφές πάντα με σεβασμό προς τα ζώα, το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Δήμαρχος και Εκτελεστική Επιτροπή LTO, συμφώνησαν πως η καθαριότητα, η ευταξία και η αναβάθμιση της εικόνας του Δήμου, αφορά άπαντες. Δήμος, αρχές, LTO, φορείς, επαγγελματίες  και πολίτες καλούνται να συνεργαστούν αρμονικά και να λάβουν πρωτοβουλίες, στο μερίδιο που αναλογεί στον καθένα ώστε το Λουτράκι να αναδειχθεί ως μια καθαρή και ασφαλής πόλη.

Εντυπωσιακή συμμετοχή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο 9ο HO PhD Symposium του LSE

Previous article

Και με εθνική χρηματική τα ελληνικά κρασιά “ταξιδεύουν” στην Ευρώπη

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.