1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Νίκας: Το Περιφερειακό Συμβούλιο αυτή την περίοδο έχει “υπηρεσιακό” χαρακτήρα

0

Παν. Νίκας: Καμία προγραμματική να μην ψηφιστεί τώρα!

Ο κ. Παναγιώτης Νίκας, νέος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, επισκέφθηκε την Τρίπολη το απόγευμα της Δευτέρας. Ο Δήμαρχος Καλαμάτας, ο οποίος θα αναλάβει την ηγεσία της περιφέρειας την 1η Σεπτεμβρίου, μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε ότι το γραφείο του μέχρι εκείνη την ημέρα θα βρίσκεται στο παλιό Δημαρχείο Τρίπολης. Ευχαρίστησε δε τον Δήμαρχο Τρίπολης, κ. Δημήτρη Παυλή για την παραχώρηση του χώρου, ενώ δήλωσε πως λυπάται που δεν έγινε κάτι αντίστοιχο από την πλευρά της νυν Περιφερειακής Αρχής.

Επιπρόσθετα, δήλωσε ότι παρακαλεί το Περιφερειακό Συμβούλιο που συνεδριάζει ως γνωστόν την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019, να μην αποφασίσει τη σύναψη καμίας προγραμματικής σύμβασης με οιοδήποτε φορέα – είτε αυτός είναι Δήμος, είτε Εκκλησιαστικό Συμβούλιο πχ – διότι κατά την άποψη του κ. Νίκα το Περιφερειακό Συμβούλιο αυτή την περίοδο έχει “υπηρεσιακό” χαρακτήρα και δεν πρέπει να λαμβάνει αποφάσεις, παρά μόνο τέτοιες που να καλύπτουν έκτακτες ή τυπικές ανάγκες.

Τέλος, ο κ. Νίκας, ο οποίος συναντήθηκε μεταξύ άλλων με τους νέους Δημάρχους Β. Κυνουρίας και Μεγαλόπολης, αναφέρθηκε στην ανάγκη διοικητικής αναδιοργάνωσης της Περιφέρειας, χαρακτηρίζοντας την υφιστάμενη κατάσταση “πολύ κακή”, γεγονός που έχει οδηγήσει στην χαμηλή απορροφητικότητα των πόρων του τρέχοντος ΕΣΠΑ (21%).

Πως μπορεί να βελτιωθεί η περιβαλλοντική αδειοδότηση;

Previous article

Έρχεται ακόμα πιο δυνατό το… Korythmos Summer Festival 2019

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.