5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κόρινθος | Τα ψηφιδωτά “έβγαλαν φτερά” – Γνωρίζεις κάτι;

0

Λίγο οι εκλογές, λίγο η ζέστη, λίγο η καθημερινά τρέλα αναρωτιέμαι αν πήρε κανείς είδηση ότι απ΄το Φλοίσβο εξαφανίστηκαν δια μαγείας δυο όμορφα έργα τέχνης της αείμνηστης ζωγράφου Φρόσως Χαστούπη. Πρόκειται για ένα ψηφιδωτό παγκάκι και ένα επίσης ψηφιδωτό πίνακα.

Προσπαθήσαμε να μάθουμε τι απέγιναν αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Το ίδιο αναρωτιέται και ένας επισκέπτης του sfedona.gr που μας έστειλε το παρακάτω μήνυμα:

Αγαπητή Sfedona,

Θέλω μέσα από την σελίδα σας να αναφέρω ένα θέμα μικρής μεν σημασίας για την καθημερινότητα αλλά όχι μικρής αξίας. Αυτό των ψηφιδωτών στην πόλη. Καταρχήν η έλλειψη συντήρησης και καθαριότητας είναι δεδομένη καθώς συναντάται σε όλη την πόλη και όχι μόνο στα ψηφιδωτά. Όταν όμως η δημοτική αρχή υπερηφανεύεται ότι είμαστε ο μόνος δήμος με ψηφιδωτά στους δρόμους θα περίμενε κάποιος μεγαλύτερη μέριμνα για την εικόνα τους.  Ένα στοιχειώδες πλύσιμο έστω μερικές φορές τον χρόνο θα είχε αποτέλεσμα. Και φυσικά η διακριτική σήμανση τους με κομψά κολονάκια θα ήταν ένα θετικό στοιχείο.

 

Αυτό όμως στο οποίο θέλω να επιστήσω την προσοχή και ουσιαστικά να καταγγείλω είναι ότι έχουν αφαιρεθεί το ψηφιδωτό παγκάκι και το έτερο ψηφιδωτό από τον Φλοίσβο. Λείπουν εδώ και μήνες και δεν υπάρχει ενημέρωση αν αφαιρέθηκαν για συντήρηση (αμφιβάλλω), αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα ή στην τελική μήπως κλάπηκαν. Είναι ντροπή και προσβολή στην μνήμη της δημιουργού τους, της κυρίας Χαστούπη-Παρούση, τα έργα της να είναι κλειδωμένα σε κάποια αποθήκη ή ακόμα χειρότερα να έχουν κλαπεί και ο δήμος στον οποίο τα δώρισε να κάνει τον ανήξερο.  Ο δήμος οφείλει να δώσει άμεσα μια απάντηση.

 

Ευχαριστώ για την διαρκή ενημέρωση μέσα από την σελίδα σας.

«Αγία Τριάδα Ζευγολατειού» ένα ξεχωριστό κομμάτι της ιδιαίτερης ιστορίας της περιοχής

Previous article

Πάνω από 1εκ. ευρώ οφείλει να δώσει στο Δήμο το Καζίνο Λουτρακίου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.