1_ΚΟΡΙΝΘΙΑΠΡΟΣΩΠΑ

Ο Θοδωρής Βασιλακόπουλος μιλάει για τον Γιάνη, το ΜέΡΑ25 και πως θέλει την Ευρώπη

0

Ο Θοδωρής Βασιλακόπουλος είναι εκπαιδευτικός στον ιδιωτικό τομέα και πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ν.Κορινθίας. Εκλεγμένος σύμβουλος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ 25 στην Κορινθία. Με αφορμή την επίσκεψη και ομιλία του ιδρυτή του κόμματος Γιάνη Βαρουφάκη, σήμερα(26/6) το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου, το sfedona.gr έθεσε στον Θοδωρή Βασιλακόπουλο μερικά ερωτήματα σχετικά με τις επικείμενες εκλογές.

 

 Τον Ιανουάριο του 2015, ήσασταν υποψήφιος στην Κορινθία με το  ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (καταλαμβάνοντας μάλιστα την τέταρτη θέση στην σταυροδοσία , αφού 7000 περίπου Κορίνθιοι και Κορίνθιες σας επέλεξαν), όλοι θυμόμαστε τους τρικυμιώδεις μήνες που ακολούθησαν. Θέλουμε να μας διηγηθείτε τη στιγμή που εσείς  αποφασίσατε να ακολουθήσετε χωριστούς δρόμους με το ΣΥΡΙΖΑ και ποιος λόγος βάρυνε στην απόφασή σας;

Η στιγμή της απόφασής μου για την αποχώρηση από το ΣΥΡΙΖΑ είναι η ίδια που οδήγησε το καλοκαίρι του 2015 χιλιάδες αγωνιστές να αποχωρήσουν από το ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η στιγμή που η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αποφασίζει να μετατρέψει το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος σε ΝΑΙ και να συνθηκολογήσει εγκαταλείποντας τον αγώνα που κάναμε τα προηγούμενα χρόνια και όλο το πρώτο εξάμηνο του 2015. Είναι και ο βασικός λόγος που βάρυνε στην απόφασή μου μιας και η συνθηκολόγηση και η υπογραφή του 3ου μνημονίου δεν μπορούν να αποτελέσουν διέξοδο για τη χώρα μας σε καμία περίπτωση γεγονός που επιβεβαιώνεται μέχρι σήμερα.

“Η συνέπεια του Γιάνη Βαρουφάκη και η επιμονή του να διαμορφωθεί μία συμμαχία πανευρωπαϊκή, αλλά και εγχώρια –μια νέα «Φιλική Εταιρεία» όπως εύστοχα επισημαίνει- είναι η απάντηση την οποία οφείλουμε να στηρίξουμε εμφατικά”

 

Σήμερα νιώθετε δικαιωμένος από αυτή την απόφαση; Πως κρίνετε το έργο της κυβέρνησης;

Δεν τίθεται θέμα δικαίωσης. Είναι απολύτως αναμενόμενο, όταν συμβιβάζεται μία κυβέρνηση με τη λογική των μνημονίων να συνθλίβεται από αυτά, παρά τις όποιες θετικές προθέσεις της. Υπ’ αυτήν την έννοια δεν έχει αλλάξει η γνώμη μου για το αδιέξοδο της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση, παρά τις όποιες προσπάθειες έχει καταβάλει για την ανακούφιση των αδυνάτων. Οι υπερβολικοί φόροι εξακολουθούν να γονατίζουν τον κόσμο της εργασίας, τα χρέη να συσσωρεύονται (δημόσια και ιδιωτικά) τα υπερπλεονάσματα να στραγγαλίζουν κάθε προοπτική, η μετανάστευση των νέων να αφαιρεί κάθε πιθανότητα ανάκαμψης.

Θοδωρής Βασιλακόπουλος: Το ρεαλιστική δεν είναι καθόλου ένα επικοινωνιακό τέχνασμα, αλλά ίσως η χαρακτηριστικότερη λέξη της ΜέΡΑ 25

Το ΜέΡΑ 25  ιδρύθηκε το 2017. Πότε αποφασίσατε να συμπορευτείτε με το νέο πολιτικό κόμμα και για ποιους λόγους;

Από το καλοκαίρι του 2015 η πορεία του Γιάνη Βαρουφάκη έδειχνε ότι ο δρόμος μιας ευρύτερης ανυπακοής, που θα αφορά και την Ευρώπη και όχι μόνο τη χώρα μας, είναι εκείνος τον οποίο οφείλουμε να ακολουθήσουμε κι αν δεν υπάρχει να τον φτιάξουμε με τα ίδια μας τα χέρια. Το καλοκαίρι του 2018 κάναμε και στην Κόρινθο μια πρώτη αρχή την οποία στις ευρωεκλογές διευρύναμε και πιστεύουμε ότι τώρα ενόψει των εθνικών εκλογών, θα καταφέρουμε να την ισχυροποιήσουμε.

 

ΜέΡΑ25 σημαίνει Μέτωπο Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής. Είναι ρεαλιστικό να πιστεύουμε ότι μπορεί η Ευρώπη να αλλάξει ή για να το διατυπώσω πιο σωστά θα το επιτρέψουν «οι ισχυροί»;

Αν δεν είναι ρεαλιστικό τότε αυτή η ΕΕ, για να είμαστε ακριβείς, θα καταρρεύσει. Η ευθύνη όλων μας νομίζω, είναι να παλέψουμε με ρεαλισμό και όραμα να την αλλάξουμε, αλλά και να είμαστε και έτοιμοι να προχωρήσουμε μονομερώς προς τη νομοθέτηση εκείνων των μέτρων που θα σταματήσουν την καταστροφή της χώρας. Γι’ αυτό και το ρεαλιστική δεν είναι καθόλου ένα επικοινωνιακό τέχνασμα, αλλά ίσως η χαρακτηριστικότερη λέξη της ΜέΡΑ 25.

 

 Γιατί οι ψηφοφόροι να στηρίξουν το ΜέΡΑ25;

Για τους λόγους που προαναφέραμε. Γιατί με ρεαλισμό και αποφασιστικότητα πρέπει να ενισχύσουμε την εναλλακτική απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές που υπηρέτησαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και να αμφισβητήσουμε την κυρίαρχη λογική της υποταγής. Γιατί η συνέπεια του Γιάνη Βαρουφάκη και η επιμονή του να διαμορφωθεί μία συμμαχία πανευρωπαϊκή, αλλά και εγχώρια –μια νέα «Φιλική Εταιρεία» όπως εύστοχα επισημαίνει- είναι η απάντηση την οποία οφείλουμε να στηρίξουμε εμφατικά.

“Ο αγώνας είναι συλλογικός”

 

Και γιατί να βάλουν σταυρό δίπλα στο όνομα σας;

Να στηρίξουν φυσικά όλους τους συνυποψηφίους που συμπεριλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο της Κορινθίας και με τους οποίους δίνουμε μαζί ένα συλλογικό αγώνα όπως και με τους άλλους συμπολίτες μας που στηρίζουν με ιδέες, μεράκι και δουλειά την προσπάθεια. Τους αναφέρω και ονομαστικά: Το Δημήτρη το Βουζουναρά, τη Μαρία τη Δημητριάδη, τον Αλέκο τον Κανελλόπουλο, το Χρήστο τον Κυριαζόπουλο, την Ελπίδα την Παπαδοπούλου. Ο αγώνας είναι συλλογικός και αν υπάρχει ένας λόγος που να με αφορά και εμένα προσωπικά είναι η ισότιμη συμμετοχή μου στη συλλογική προσπάθεια, η οποία θα συνεχιστεί και μετά τις εκλογές!

ΙΝΚΑ προς δήμο Κορινθίων: Έχετε υποχρέωση κύριοι…

Previous article

«Αγία Τριάδα Ζευγολατειού» ένα ξεχωριστό κομμάτι της ιδιαίτερης ιστορίας της περιοχής

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.