5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σοβαρό πρόβλημα υγείας για την Μαρία Βλάχου (Fereikos-Helix) – Έκκληση για βοήθεια

0
Κρίσιμες στιγμές για την Κορίνθια συνιδιοκτήτρια της εταιρείας Φερέοικος-Έλιξ (Fereikos-Helix), Μαρία Βλάχου. Η 38χρονη επιτυχημένη επαγγελματίας, μετά από ιατρικές εξετάσεις τον Ιανουάριο του 2017 διαγνώσθηκε ότι έχει όγκο στο κεφάλι, αμέσως έκανε επέμβαση για την αφαίρεσή του και μπήκε σε πρόγραμμα με χημειοθεραπείες.

Η Μαρία Βλάχου μετά την επέμβαση αφαίρεσης όγκου στο κεφάλι

Στις 25/5/2019 έγινε δεύτερο χειρουργείο. Η Μαρία έμεινε στο νοσοκομείο “Ευρωκλινική” μέχρι την Παρασκευή 21/6/2019 και δυστυχώς ξαναγύρισε στις 23/6 αντιμέτωπη με τρίτο χειρουργείο.  Σήμερα η Μαρία έχει 3 νέους όγκους στο κεφάλι που δεν είναι εφικτό να αφαιρεθούν με χειρουργική επέμβαση αλλά μόνο με μια μέθοδο Laser που ονομάζεται Gamma Knife. Το κόστος της επέμβασης είναι 15Ο.000 ευρώ και πρέπει να γίνει άμεσα διαφορετικά η ζωή της Μαρίας είναι σε κίνδυνο (ο γιατροί δίνουν λίγες εβδομάδες ζωής). Μέσω του sfedona.gr, η αδερφή της Πέννυ κάνει έκκληση για βοήθεια:

“Προσευχόμαστε για τη Μαρία και ζητάμε να προσευχηθείτε μαζί μας. Επίσης κάθε οικονομική βοήθεια είναι πολύτιμη. Σας ευχαριστούμε”

  Μέσω της ιστοσελίδας gofundme.com, έχουν ευαισθητοποιηθεί πολλοί άνθρωποι παγκοσμίως συμβάλλοντας οικονομικά για τα έξοδα της επέμβασης αλλά στέλνοντας όλη την θετική τους ενέργεια προκειμένου η περιπέτεια της Μαρίας να έχει αίσιο τέλος. Το sfedona.gr επιδιώκοντας να στηρίξει μια νέα Κορίνθια γυναίκα που μας έκανε και μας κάνει υπερήφανους για όσα μαθήματα ζωής μας δίνει μέχρι σήμερα, δημοσιεύει αυτό το άρθρο με σκοπό να συγκεντρωθούν γρήγορα τα χρήματα που χρειάζονται αλλά και να ενώσει τις προσευχές όλων μας για τη ζωή της Μαρίας. Αριθμός λογαριασμού τραπέζης που μπορείτε να καταθέσετε το ποσό που επιθυμείτε: Όνομα Δικαιούχου: Βλάχου Παναγιώτα, Βλάχου Μαρία Eurobank Iban: GR 1602601120000740102675463 Bic : ERBKGRAA

Δεκάδες αφιερώματα από ελληνικά και ξένα Μέσα στην Μαρία Βλάχου για το Fereikos Helix

Λίγα λόγια για την Μαρία Βλάχου… Η Μαρία Βλάχου διαπίστωσε εργαζόταν ως λέκτορας ξένων γλωσσών σε διάφορα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, έχοντας διατελέσει μεταφράστρια της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, στις Βρυξέλλες. Σπούδασε Ξένες Γλώσσες και Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο Federico II, της Νάπολης και ολοκλήρωσε το Master της στη Διδασκαλία των Πορτογαλικών, στο Πανεπιστήμιο του Πόρτο, ενώ συνέχισε τις διδακτορικές της σπουδές στη Συγκριτική Φιλολογία, στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λισαβόνας. Μια μέρα τρώγοντας σε ένα εστιατόριο στην Ελβετία παρατήρησε πως για μια μερίδα σαλιγκάρια την χρέωναν 37 ευρώ και τότε μαζί με την αδερφή της Πένυ έβαλαν σε εφαρμογή την επιχειρηματική τους ιδέα για εκτροφή σαλιγκαριών. Το 2007, λοιπόν, η ιδέα της σαλιγκαροτροφίας έγινε πράξη στα τρία στρέμματα της οικογένειας Βλάχου στην Κόρινθο. Με κεφάλαιο του πατέρα, ο οποίος πήρε δάνειο 15.000 ευρώ για να στηρίξει τις δύο «overqualified», ή αλλιώς υπερκαταρτισμένες κόρες του, που ήθελαν να γυρίσουν στην Ελλάδα και δεν έβρισκαν δουλειά ανάλογη με τα προσόντα τους. Χωρίς ακόμα να έχουν και πολλές γνώσεις πάνω στο αντικείμενο, τα πράγματα άρχισαν να πηγαίνουν καλά.

Τα κορίτσια των σαλιγκαριών – Η Μαρία και η Πένυ Βλάχου

Στα τέλη του 2007 μπαίνουν τα πρώτα θεμέλια της Fereikos Helix στην Κόρινθο, δημιουργώντας ανοιχτές σαλιγκαροτροφικές μονάδες ολοκληρωμένου βιολογικού κύκλου. Με «διαβατήριο» τις 9 συνολικά ξένες γλώσσες που μιλά, καταφέρνει σε σύντομο χρονικό διάστημα να επεκτείνει την παρουσία της στις διεθνείς αγορές. Η Μαρία και Πέννυ Βλάχου μέχρι σήμερα έχουν κατακτήσει πολλές σημαντικές διακρίσεις και βραβεία επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

Όταν η παραλία Καλάμια πήρε για πρώτη φορά “Γαλάζια Σημαία”

Previous article

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για αύριο Τρίτη 25 Ιουνίου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.