5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έστω και τώρα ο δήμος Κορινθίων οφείλει να καθαρίσει τα αγριόχορτα

0

Αναγνώστης του sfedona.gr  θέλοντας να ευαισθητοποιήσει τη δημοτική αρχή αλλά και ιδιώτες για την εικόνα που παρουσιάζουν πολλά σημεία του δήμου μας που είναι “πνιγμένα” από ξερά και άγρια χόρτα, απέστειλε φωτογραφίες και το παρακάτω κείμενο:

Αγαπητή Σφεντόνα,

Ευχαριστώ για μία ακόμα φορά για την ανταπόκριση σας στα μηνύματα μου. Αξιοποιώ για μία ακόμα φορά το βήμα που δίνεται στους αναγνώστες σας. Καταρχήν να επισημάνω ότι οι αναφορές που κάνω στα προβλήματα της πόλης δεν γίνονται για πολιτικές σκοπιμότητες αλλά από πραγματικό ενδιαφέρον για την Κόρινθο. Γι αυτό και παρόλο που έχει εκλεγεί μία νέα δημοτική αρχή θεωρώ ότι διαχρονικά προβλήματα όπως αυτό που ακολουθεί πρέπει να λύνονται ασχέτως των πολιτικών εξελίξεων.

 

Διάβασα πρόσφατα για μία μικρή πυρκαγιά σε αγριόχορτα στα Εξαμίλια.
Ευτυχώς η κατάσταση δεν πήρε άσχημη τροπή. Αυτό όμως μπορεί να συμβεί στην Κόρινθο.

Η Κόρινθος δεν έχει καθαριστεί από τα αγριόχορτα

Στα μπαζώματα του Αγίου Νικολάου τα αγριόχορτα έχουν καλύψει τα πάντα, στις παλιές γραμμές του τρένου σε όλο το μήκος τους τα αγριόχορτα έχουν ξεπεράσει το 1 μέτρο ενώ υπάρχουν φυτά όπως καλαμιές στα 2 μέτρα. Στις εισόδους της πόλης, στην Ποσειδωνία, στον Κανταρέ, στις Παλαιές Ε.Ο. Πατρών και Αθηνών υπάρχουν παντού εκτάσεις γεμάτες αγριόχορτα. Ακόμα και μέσα στην πόλη, στους χώρους επί του Ξηριά, στα διάφορα παρτέρια μέσα στην πόλη και φυσικά σε περιοχές με πολλά άδεια οικόπεδα όπως ο Αγιώργης και η Καλλιθέα. Παντού αγριόχορτα. Σε ελάχιστα σημεία έχει γίνει καθαρισμός. Αποτελούν ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι ιδανική καύσιμη ύλη για να προκαλέσουν πυρκαγιά από ένα τσιγάρο. Ακόμα γίνονται εστίες ζωυφίων όπως ποντίκια και φυσικά εντόμων. Το αισθητικό αποτέλεσμα είναι προφανώς τραγικό και μη αρμόζων στην πόλη.

 

Είναι λογικό ότι δεν θα καθαριστεί από τα αγριόχορτα ολόκληρη η πόλη ταυτόχρονα. Θα έπρεπε να υπάρχει όμως ένας προγραμματισμός κλαδέματος και κουρέματος καθ’όλη τη διάρκεια του έτους και ειδικά τους θερινούς μήνες. Έστω και τώρα καθυστερημένα πρέπει να υπάρξει παρέμβαση. Ο αριθμός των αναφορών στην σχετική εφαρμογή του Δήμου είναι διψήφιος.

 

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ομιλητής στην κεντρική εκδήλωση του ΜέΡΑ25 στην Κόρινθο

Previous article

Μαριλένα Σούκουλη: Πάμε να σηκώσουμε την Κορινθία μας ψηλά γιατί είναι το σπίτι μας και αξίζει

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.