1_ΚΟΡΙΝΘΙΑΕκλογές 2019Πολιτικό Βαρόμετρο

Η «Συμμαχία Πολιτών» κερδίζει συμμάχους – Η αλλαγή είναι υπόθεση όλων μας

0

Προφητική αποδείχθηκε η ονοματοδοσία του συνδυασμού  του Βασίλη Νανόπουλου. Η απλή αναλογική προϋποθέτει συνεργασίες και η αλλαγή στο δήμο Κορινθίων απαιτεί συμμαχίες.

Η εβδομάδα αυτή, είναι εβδομάδα συναντήσεων, συσκέψεων και κρίσιμων αποφάσεων. Η εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής θα καθορίσει εάν ο δήμος θα συνεχίσει να διοικείται από τον επί 13ετίας δήμαρχο Αλέξανδρο Πνευματικό (μια ψήφος που υποδηλώνει πως όλα στο δήμο Κορινθίων βαίνουν καλώς και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι)  ή αν θα περάσει σε μια νέα εποχή δίνοντας στον Βασίλη Νανόπουλο την λαϊκή εντολή να αναλάβει το «τιμόνι του δήμου» με την ελπίδα ο δήμος αυτός να γίνει ένας δήμος για όλους.

Η ευθύνη όλων των υποψηφίων είναι βαριά. Οι επικεφαλής των συνδυασμών και τα δυνατά στελέχη τους καλούνται να επιλέξουν αν θα συντηρήσουν ένα σύστημα εξουσίας που έχει βαλτώσει παρασύροντας τους πολίτες στον πάτο ή θα ταχθεί υπέρ της αλλαγής δίνοντας την ευκαιρία για ουσιαστική επανεκκίνηση και ανάπτυξη.

Είναι ελπιδοφόρο πως οι πρώτες ανακοινώσεις φανερώνουν είτε ξεκάθαρα είτε πιο αινιγματικά πως η «Συμμαχία Πολιτών» και ο Βασίλης Νανόπουλος κερδίζουν δυνατούς συμμάχους. Διαφορετικά θα ήταν άλλωστε και κόντρα στην λαϊκή βούληση που εκφράζεται στο 23,75% που έλαβε ο Αλέξανδρος Πνευματικός την πρώτη Κυριακή, επιβεβαιώνοντας πως η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών επιζητά την αλλαγή.

Ο Νίκος Σταυρέλης στην ανακοίνωσή του αναφέρει «Δεν γυρίζουμε πίσω» , το αυτό ενστερνίζεται και ο εκλεγμένος με την “Πνοή Δημιουργίας” Γιώργος Μουρούτσος και σχεδόν όλα τα στελέχη της.

Ο  Τιμολέων Πιέτρης και τα μέλη του συνδυασμού του ανακοίνωσαν πως στηρίζουν στον β’ γύρο των εκλογών τον Βασίλη Νανόπουλο,  κάνοντας πράξη το κεντρικό τους σύνθημα για πολιτική αλλαγή στον Δήμο Κορινθίων. Το ίδιο πράττει και ο Γιάννης Γκεζερλής δηλώνοντας “Με τη βούληση των συμπολιτών μας συνθέτουμε τα δύο προγράμματα « Συμμαχία πολιτών» και «Νέα ορμή» από κοινού σε μία συνεργασία, με στόχο την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου μας”.

Δεν θα ξεχάσω πριν λίγους μήνες την περίοδο συγκρότησης του συνδυασμού «Δύναμη Εξέλιξης», ένα απ΄τα βασικά του στελέχη που μάλιστα σήμερα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις σταυροδοσίας μου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Συντάσσομαι με τον Πελοπίδα Καλλίρη γιατί μόνο έτσι μπορεί να «πέσει» ο Αλέξανδρος Πνευματικός». Η εκτίμηση για το πρόσωπο του Πελοπίδα Καλλίρη διαψεύσθηκε από το εκλογικό αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής το ζητούμενο όμως παραμένει και μπορεί να γίνει πράξη αν δεν παρεκκλίνει ο συγκεκριμένος υποψήφιος από τις πεποιθήσεις του.

Ο γνωστός επιχειρηματίας Γιώργος Πιέτρης ήταν εξαρχής ξεκάθαρος στις απόψεις του. «Ανοίγω πόλεμο με τους μέτριους και τη μιζέρια» είχε δηλώσει καταθέτοντας υποψηφιότητα στο πλευρό του Πελοπίδα Καλλίρη αλλά δεσμευόμενος πως θα συνεργαστεί και με τον Βασίλη Νανόπουλο και με τον Νίκο Σταυρέλη  αν χρειαστεί προκειμένου να αλλάξει σελίδα ο δήμος.

Οι στιγμές που ζούμε είναι ιστορικές. Δεδομένο ότι η μεγαλύτερη μάστιγα του δήμου μας είναι η έλλειψη συνεργασίας και κοινών στόχων για το γενικό καλό, το αντίδοτο ξεπροβάλλει στον ορίζοντα. Είναι το ισχυρό ενωτικό ρεύμα που δημιουργήθηκε από κάτω (δημότες) προς τα πάνω (υποψηφίους) και δεν θα σταματήσει μέχρι αυτός ο δήμος επιτέλους να γίνει αντάξιος των προσδοκιών μας.

Μην απέχεις! Αυτή την Κυριακή η ψήφος σου είναι καθοριστική για το μέλλον το δικό σου, των παιδιών σου και του τόπου.

Ο Νίκος Σταυρέλης βάζει τέλος στα σενάρια προσφυγής – “Δεν είμαι δικομανής”

Previous article

Ανοικτή επιστολή του Πέτρου Τατούλη στους Πελοποννήσιους πολίτες

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.