1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Νομοθετική ρύθμιση για τα πρόστιμα των καταστημάτων που βρίσκονται στη Χερσαία Ζώνη Λιμένος της παραλίας Λουτρακίου

0

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου – Περαχώρας, ύστερα από συνεχείς, επίμονες και συντονισμένες προσπάθειες που κατέβαλε για τρία συνεχόμενα έτη προσωπικά ο Πρόεδρος Γεώργιος Ρουμελιώτης, διεκδικήσαμε και πετύχαμε την έκδοση νομοθετικής ρύθμισης για τα πρόστιμα των καταστημάτων που βρίσκονται στη Χερσαία Ζώνη Λιμένος της παραλίας Λουτρακίου. Στην πορεία της προσπάθειας του, ο Πρόεδρος είχε την αμέριστη συμπαράσταση του Δημάρχου Γεώργιου Αλκ. Γκιώνη.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο Άρθρο 246 του Νόμου 4610/2019 (ΦΕΚ 70/Α/7-5-2019): “Στην παράγραφο 4 του άρθρου 96 του ν. 4504/2017 (Α΄ 184), προστίθεται περίπτωση γ΄ ως εξής: «γ) Η καθαίρεση των κατασκευών που υλοποιήθηκαν χωρίς άδεια ή καθ’ υπέρβαση αυτής, εντός της αποκλειστικής προθεσμίας του πρώτου εδαφίου της παραγράφου 3 του παρόντος άρθρου, καθώς και η έκδοση νόμιμης οικοδομικής άδειας για το σύνολο κάθε κατασκευής εντός της αυτής προθεσμίας, επιφέρουν τη διαγραφή των προστίμων που επιβλήθηκαν για την ανέγερση ή τη χρήση τους εφόσον το άθροισμά τους δεν υπερβαίνει το ποσό των 10.000 ευρώ, μη συνυπολογιζομένων τόκων και προσαυξήσεων και τη μείωσή τους κατά ποσοστό 80% εφόσον το άθροισμά τους δεν υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ μη συνυπολογιζομένων τόκων και προσαυξήσεων.»“.

Με τη νομοθετική ρύθμιση επιλύουμε ένα ακόμη ζήτημα που αφορά στις κατασκευές των καταστημάτων και εντάσσονται στο υποέργο της Πράξης “Ανάπλαση του Παραλιακού μετώπου της Χερσαίας Ζώνης Λιμένος Λουτρακίου” προϋπολογισμού 4.820.448,03€. Πρόκειται για ένα έργο της δημοτικής Αρχής Γεωργίου Αλκ. Γκιώνη και αισθανόμαστε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε τον Γ.Γ. του Υπουργείου Ναυτιλίας κ.Χρήστο Λαμπρίδη και τη Νομική του σύμβουλο κ.Ελένη Ευαγγελοπούλου για την υλοποίηση ενός δίκαιου αιτήματος για το Λουτράκι.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση Σαρχάνη: “Ξέρουμε ποιος είναι ο αντίπαλος – Ψηφίζω Λέγγα την Κυριακή”

Previous article

Ο Παναγιώτης Νίκας συναντήθηκε με μέλη του συνδυασμού στην Κόρινθο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.