1_ΚΟΡΙΝΘΙΑΕκλογές 2019Πολιτικό Βαρόμετρο

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Μπροστά ο Πέτρος Τατούλης με 1.650 ψηφοδέλτια

0

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία καταμέτρησης ψηφοδελτίων στο 100% των εκλογικών τμημάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και πλέον το εκλογικό αποτέλεσμα έχει διαμορφωθεί ως εξής:

 

 

Ο Πέτρος Τατούλης έλαβε 1.650 ψηφοδέλτια περισσότερα από τον Παναγιώτη Νίκα και πλέον οι δύο αυτοδιοικητικοί θα αναμετρηθούν την Κυριακή 2 Ιουνίου, διεκδικώντας «το τιμόνι» της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Τρίτος στην κατάταξη και ρυθμιστής του δεύτερου γύρου των εκλογών έρχεται ο υποψήφιος Γιώργος Δέδες με ποσοστό 14,62%.

Ο Κορίνθιος Γιώργος Δέδες εμφάνισε τα πιο υψηλά ποσοστά ψήφου -ως αναμενόμενο – στο Νομό Κορινθίας χωρίς ωστόσο να «ξεκολλάει» από την τρίτη θέση. Αυτό σίγουρα δεν ήταν αναμενόμενο και είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει τόσο τον ίδιο όσο και τους επικοινωνιολόγους του. Ο Γιώργος Δέδες αναμφισβήτητα είχε να επιδείξει ένα σημαντικό έργο ως Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Υποδομών, είναι ένα αγαπητό πολιτικό πρόσωπο στην Κορινθία όμως η έλλειψη ουσιαστικής επαφής με τον κόσμο (και δεν αναφερόμαστε στην προεκλογική περίοδο)  και η πρόχειρη οργάνωση του στέρησε ένα καλύτερο αποτέλεσμα σε αυτές τις εκλογές.

Στους κύκλους του Πέτρου Τατούλη επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για την δεύτερη Κυριακή, με «όπλα» την διαπαραταξιακή ταυτότητα του συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος», την προσωπική επαφή του ίδιου του περιφερειάρχη με τους πολίτες και μια εξωστρεφής «Μυθική Πελοπόννησος» που η φήμη της απλώνεται παγκοσμίως όλο και περισσότερο.

Δεν θα είναι εύκολο για τον πρώην δήμαρχο της Καλαμάτας  να αντιστρέψει το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής με επιπλέον δεδομένο ότι η δεξαμενή που έχει για να αντλήσει ψήφους γέρνει προς τα «αριστερά» ενώ ο ίδιος βαδίζει επίσημα στα «δεξιά.

Εάν Σταυρέλης και Καλλίρης τηρήσουν τo «fair play» ο δήμος Κορινθίων θα αλλάξει σελίδα

Previous article

Κόρινθος | Επιχειρηματίες του κέντρου διαμαρτύρονται για την έλλειψη καθαριότητας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.