1_ΚΟΡΙΝΘΙΑΕκλογές 2019Πολιτικό Βαρόμετρο

Εάν Σταυρέλης και Καλλίρης τηρήσουν τo «fair play» ο δήμος Κορινθίων θα αλλάξει σελίδα

0

Για πολιτικούς με «γερό στομάχι» αποδείχθηκαν οι δημοτικές εκλογές του 2019 στο δήμο Κορινθίων. Τέσσερις δυνατές υποψηφιότητες διεκδίκησαν τον δημαρχιακό θώκο, εκ των οποίων η μία αν και «Δύναμη Εξέλιξης» δεν ήταν τόσο δυνατή όσο φανταζόταν.

Απογοητευτικό ήταν το εκλογικό αποτέλεσμα για τον Πελοπίδα Καλλίρη που άγγιξε σε ποσοστό μόλις το 16,28%. Συνυπολογίζοντας ότι έδωσε προεκλογικό αγώνα από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας με ισχυρή κινητοποίηση ενός κομματικού μηχανισμού (ΝΔ), με «κραυγαλέα» ονόματα στο ψηφοδέλτιο και με υψηλό budget για προεκλογική καμπάνια, μπορούμε να πούμε πως πρόκειται για συντριβή.

Συμπέρασμα: Το μόνο αυτονόητο που αποδείχθηκε περίτρανα είναι πως το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας δεν έπρεπε να κατεβάσει νέο υποψήφιο αλλά να στηρίξει την υποψηφιότητα του Βασίλη Νανόπουλου ακούγοντας πιο προσεκτικά την τοπική κοινωνία και όχι κάποια μεγαλοστελέχη της.

Στον δεύτερο γύρο των εκλογών και εφόσον ο Πελοπίδας Καλλίρης και οι συνοδοιπόροι του μείνουν σταθεροί στις  προεκλογικές τους δεσμεύσεις για εξέλιξη του δήμου Κορινθίων αλλά και στην επιθυμία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, η στήριξη του Βασίλη Νανόπουλου και της «Συμμαχίας Πολιτών» θεωρείται μονόδρομος.

Ο Νίκος Σταυρέλης στον προεκλογικό του αγώνα έπεισε τους ψηφοφόρους ότι έχει αυτοδιοικητικές ικανότητες, έχει όρεξη, πάθος, καλή ομάδα όμως δεν τους έπεισε ότι δεν φέρει καμία ευθύνη στο παρελθόν για το φθαρμένο σύστημα που τώρα στέκεται απέναντί  και το πολεμάει. Το γνώριζε προσωπικά εξ αρχής όμως έδωσε μια δυνατή μάχη που παραλίγο (για περίπου 200 ψήφους) θα τον έστελνε στην δεύτερη Κυριακή.

Τώρα μένει για ακόμα μια φορά να διαψεύσει όσους προεκλογικά υποστήριζαν πως πρόκειται για «λαγό» του Αλέκου Πνευματικού και να τηρήσει όσα προεκλογικά υποστήριζε συμμετέχοντας στην αλλαγή στο δήμο Κορινθίων.

Το συνολικό ποσοστό των ψηφοφόρων των δυο προαναφερθέντων υποψήφιων δημάρχων αγγίζει το 39,30% και θα παίξει καθοριστικό ρόλο η ψήφος τους αυτή την Κυριακή για το ποιος τελικά θα είναι ο δήμαρχος της πόλης για την επόμενη 5ετία.

Εάν κρίνουμε από το γενικότερο κλίμα που επικρατεί στο δήμο Κορινθίων με την ανάγκη για αλλαγή δημοτικής αρχής να υπερτερεί (πάνω από κομματικές παρατάξεις) και τηρηθεί το «fair paly» μεταξύ υποψηφίων, τότε η κάλπη αυτής της Κυριακής αναμένετε να δώσει την τελική νίκη στον Βασίλη Νανόπουλο και μάλιστα με μεγάλη διαφορά.

 

Ποιοι προηγούνται σε σταυρούς στα ψηφοδέλτια Τατούλη, Νίκα και Δέδε στην Κορινθία

Previous article

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Μπροστά ο Πέτρος Τατούλης με 1.650 ψηφοδέλτια

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.