1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Σταυρέλης για Open Mall | Σχεδιασμός για κλάματα!

0

Ακόμα μία φορά γίναμε μάρτυρες, της προχειρότητας, της τσαπατσουλιάς και της ανευθυνότητας. Δυστυχώς για τους επαγγελματίες της πόλης μας, μετά την κεντρική πλατεία και την ανικανότητα ολοκλήρωσής της, μετά το αδιέξοδο της Δημοτικής αγοράς, ήρθε και το κερασάκι, σε μία τούρτα όμως σκέτο δηλητήριο.

Με το υπ’αριθμ.πρωτοκ:2553/798/Α3, έγγραφο της ειδικής γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ ΕΤΠΑ και ΤΑ Κας Ευγενίας Φωτονιάτα, ο Δήμος Κορινθίων ενημερώθηκε,

Για την απόρριψη της αίτησης χρηματοδότησης της πράξης «ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ» με κωδικό ΟΠΣ 5037900 και συνολική δημόσια δαπάνη 1.459.865,15 ευρώ, η οποία υποβλήθηκε στο πλαίσιο της με αρ. πρωτ 6952/2331/Α3 30/10/2018 Πρόσκλησης «Aνοικτά Kέντρα Eμπορίου» για τους κάτωθι λόγους:

Η πρόταση αξιολογήθηκε αρνητικά στο στάδιο Α’: Έλεγχος πληρότητας και επιλεξιμότητας πρότασης για τους ακόλουθους λόγους:

Με το υπ’ αρ. πρωτ. 1837/555/Α3/21-03-2019 έγγραφο της ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ ζητήθηκαν συμπληρωματικά στοιχεία/διευκρινίσεις. Η πρόταση χρηματοδότησης απορρίπτεται διότι δεν υποβλήθηκε το σχέδιο απόφασης με ίδια μέσα (ΑΥΙΜ) του Υποέργου 4: Συμβουλευτικές υπηρεσίες για την υλοποίηση της πράξης για τον Συνδικαιούχο (δαπάνες έκτακτου προσωπικού) καθώς επίσης και το Τμήμα Η: Χρηματοδοτικό Σχέδιο Υποέργου Εκτέλεσης με ίδια μέσα για το  ίδιο Υποέργο. Επισημαίνεται ότι στο Υποέργο 4 περιλαμβάνονται και οι αμοιβές των στελεχών του Μητρώου ΕΣΕΕ με τη συνδρομή του οποίου ενισχύεται επιχειρησιακά ο Εμπορικός Σύλλογος και ως προς το κριτήριο της συναφούς – με την προτεινόμενη πράξη – εμπειρίας.

Κανείς στην πόλη βέβαια δεν άκουσε το παραμικρό από τον λαλίστατο κατά τα άλλα Κο Δήμαρχο. Σε μία από τις συνεντεύξεις του, ή εστω σε κάποια ομιλία του. Και τι να πει βέβαια. Πρέπει να πιστεύεις σε τέτοιες δράσεις και ο ίδιος για να τις στηρίξεις, να τις προωθήσεις και να έχεις αποτέλεσμα.

Τι να περιμένεις όμως όταν το φέρνεις θέμα στο Δημοτικό συμβούλιο μερικές ώρες πριν λήξει ο χρόνος υποβολής πρότασης, όταν στη συνέχεια αναθέτεις σε μία εταιρεία από τη Θεσσαλονίκη, τις συμβουλευτικές υπηρεσίες για την εκπόνηση του σχεδίου ανάπτυξης, στις 27/11/2018 (Αρ.Πρωτοκ:41520/27-11-2018, σύμβαση ποσού 24.800 ευρώ με ΦΠΑ), με χρόνο παράδοσης από την εταιρεία έως 30-11-2018. Δηλαδή σε τρεις ημέρες.

Αστείο; Μάλλον κακόγουστο.

Πώς να περιμένεις, λειτουργώντας έτσι στο πόδι, να σχεδιάσεις το αύριο αυτού του Δήμου?

Με άδειο φάκελο όχι έργο αλλά ούτε και γραμματόσημο δεν παίρνεις.

Κουραστήκατε και κουράσατε. Φτάνει πια!!!

Για την ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ υπάρχει λύση. Να αναλάβει ο Δήμος Κορινθίων με δικούς του πόρους την υλοποίηση αυτού του έργου.

Εμείς και ο ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ Μπορούμε και Θέλουμε. |

ΕΣΕΙΣ;

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ‘’ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ’’ 

Πάνω από 200 φωτογράφοι στην Κορινθία για το Corinth Exposed Photography Festival 2019

Previous article

Σήμερα η κεντρική ομιλία του Καλλίρη στην Κόρινθο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.