ΕΛΛΑΔΑ

Πάνω από 200 φωτογράφοι στην Κορινθία για το Corinth Exposed Photography Festival 2019

0

Ο διευθυντής του Πελοποννησιακού Ινστιτούτου Τεχνών Των Global Arts Studios και της Φωτογραφικής Λέσχης Κορίνθου Σωκράτης Λαμπρόπουλος Μ.Α./Β.Α. παρουσιάζει έναν απολογισμό του Corinth Exposed Photography Festival 2019.

Σωκράτης Λαμπρόπουλος

Ένα φεστιβάλ όσο καλό κεντρικό σχεδιασμό ή παραγωγή κι αν έχει, κυρίως αποτελεί μια συλλογική προσπάθεια. Γι’ αυτό ο απολογισμός του αρχίζει με ευχαριστίες προς όλους εκείνους που συμμετείχαν, με διαφορετικούς τρόπους ο καθένας, σε αυτήν την μεγάλη γιορτή της τέχνης της φωτογραφίας, που σιγά σιγά έγινε θεσμός στην πόλη μας και κάθε χρόνο προσελκύει όλο και περισσότερους επισκέπτες.

Ένα φεστιβάλ του οποίου η κάθε πτυχή σχεδιάστηκε με προσοχή και αγάπη για πραγματικά πολλούς μήνες, ουσιαστικά από την λήξη του προηγούμενου. Φέτος λοιπόν, πέντε χώροι στην Κορινθία φιλοξένησαν έντεκα εκθέσεις και μία ημερίδα, πάνω από 200 φωτογράφους και κοντά στις 600 τυπωμένες φωτογραφίες.

Διεξήχθησαν δύο εξαιρετικά επιτυχημένοι διαγωνισμοί, τόσο σε ποιοτικό όσο και σε ποσοτικό επίπεδο, που μας έφεραν πιο κοντά με τους ανθρώπους και την γλώσσα της φωτογραφίας σήμερα. Μόνο στο διεθνές διαγωνιστικό κομμάτι του συμμετείχαν πάνω από 220 φωτογράφοι από 40 χώρες με πάνω από 900 φωτογραφίες!

Αναφορικά όλο το πρόγραμμα και οι δράσεις έτσι όπως εξελίχθηκε.

Έκθεση φωτογραφίας “H2O-Ύδωρ-Νερό-Aqua” (2/5 – 16/6 Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας)

Μια συνεργασία του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και του Φεστιβάλ Φωτογραφίας Κορινθίας 2019/Corinth Exposed Photography Festival 2019, της Φωτογραφικής Λέσχης Κορίνθου και του Πελοποννησιακού Ινστιτούτου Τεχνών. Η έκθεση περιλαμβάνει 20 φωτογραφίες από 18 διαφορετικούς φωτογράφους από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, την Φινλανδία, την Τουρκία, την Ινδία, το Μπανγκλαντές και το Μεξικό, οι οποίες επιλέχθηκαν από ειδική κριτική επιτροπή μεταξύ 900 φωτογραφιών και 220 φωτογράφων, από 40 συνολικά χώρες.

Οι φωτογράφοι που διακρίθηκαν είναι οι: Θεόδωρος Δρεμέτσικας, Στέφανος Χρόνης, Φανή Καρανικόλα, Νίκος Παπαγγελής, Παύλος Λάζος, Ίρια Σπηλιοπούλου, Amdad Tanim, David Mihalka, Dimpal Pancholi, Ikramuzzaman Ikram, Mohammed Shajahan, Ramzan Cirakoglu, Fatma Demir, Rajesh Dhar, Sergi Escribano, Stefano Stranges, Ville Andersson, Maria Bea.

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00

 

Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο SPOT ON THE MAP «Έντευξις»

Με χαρά φιλοξενήσαμε την έκθεση φωτογραφίας με θέμα SPOT ON THE MAP «Έντευξις» από το Photometria International Photography Festival στην Κόρινθο. Συμμετέχουν οι λέσχες: Art8 (Αγρίνιο), Α.Σ.Τ.Ο. Επικοινωνούμε (Πάτρα), ΚαΔρω (Φιλιππιάδα), ΚΛΙΚers (Θεσσαλονίκη), Λέσχη Δημιουργικής Φωτογραφίας Φωτόραση (Ιωάννινα), Φ (Θεσσαλονίκη), ΦΟΑ (Άρτα), ΦΩΣΠΙ (Ιωάννινα), Φωτογραφική Λέσχη Κέρκυρας Φωτο.Λε.Κε. (Κέρκυρα), Φωτογραφική Λέσχη Κορίνθου (Κόρινθος), Φωτογραφική Ομάδα Κέρκυρας Φωτοκλίκ (Κέρκυρα), Φωτογραφική Ομάδα Κομοτηνής (Κομοτηνή), Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας (Καβάλα), Φωτογραφιστές (Ιωάννινα), Φωτοπόροι (Θεσσαλονίκη) Διοργάνωση: Photometria International Photography Festival & Corinth Exposed Photography Festival.

Έκθεση φωτογραφίας “CORINTHEXPOSED”

Αποτελέσματα του διαγωνισμού στο Instagram #corinthexposed, στην Κόρινθο. + Insta Wall της έκθεσης από τον διαγωνισμό #corinthexposed + υποτροφία GLOBAL ARTS STUDIOS + βραβείο OLYMPUS Εκτέθηκαν σε instawall οι 100 επιλεγμένες φωτογραφίες από το #corinthexposed. Πινακοθήκη Δήμου Κορίνθιων Έκθεση φωτογραφίας του Sergi Alcàzar με τίτλο “VESTIGIUM” Διοργάνωση: Photometria International Photography Festival & Corinth Exposed Photography Festival. Πινακοθήκη Δήμου Κορίνθιων.

Έκθεση φωτογραφίας Photometria Awards “Here We Are”

Διοργάνωση: Photometria International Photography Festival & Corinth Exposed Photography Festival. Πινακοθήκη Δήμου Κορίνθιων.

Έκθεση φωτογραφίας της Dora Lutz με τίτλο “Intruders”

Διοργάνωση: Photometria International Photography Festival & Corinth Exposed Photography Festival. Πινακοθήκη Δήμου Κορίνθιων.

Έκθεση φωτογραφίας της Δομίνας Αποστολίδου με τίτλο “Little Presence”

Με χαρά παρουσιάσαμε την έκθεση φωτογραφίας της Δομίνας Αποστολίδου με τίτλο «Little Presence» στην Κόρινθο στον Συναυλιακό χώρο Μαρία Δημητριάδη. Διοργάνωση: Corinth Exposed Photography Festival, Πελοποννησιακό Ινστιτούτο Τεχνών.

Έκθεση φωτογραφίας της Ρέας Παπαδοπούλου με τίτλο “Η λίμνη που δεν βλέπεις”

Μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις φωτογραφίας του Corinth Exposed Photography Festival. Το φεστιβάλ μας είχε την τιμή να φιλοξενεί την Ρέα Παπαδοπούλου και την φωτογραφική της δουλειά με τίτλο “Η Λίμνη Που Δεν Βλέπεις” Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου (στον Ισθμό της Κορίνθου στην είσοδο Λουτρακίου) Διοργάνωση: Corinth Exposed Photography Festival, Πελοποννησιακό Ινστιτούτο Τεχνών.

Έκθεση φωτογραφίας των Encounters “Αφαίρεση. Το ελάχιστο ως θεμέλιο.”

Παρουσιάσαμε την ομαδική έκθεση φωτογραφίας των Encounters «Αφαίρεση. Το ελάχιστο ως θεμέλιο.» Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου (στον Ισθμό της Κορίνθου στην είσοδο Λουτρακίου) Διοργάνωση: Corinth Exposed Photography Festival, Φωτογραφική Λέσχη Κορίνθου, Πελοποννησιακό Ινστιτούτο Τεχνών, Encounters. Corinth Exposed 2019 Portfolio Reviews

Το φεστιβάλ φωτογραφίας της Κορίνθιας είχε την τιμή να διοργανώνει portfolio reviews με καλεσμένους τον Παναγιώτη Παπουτσή και την Δώρα Λαβαζού. Οι φωτογράφοι είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το συνιδρυτή του Photometria International Photography Festival Παναγιώτη Παπουτσή και την ιδρύτρια ενός εκ των σημαντικότερων φωτογραφικών portals στην Ελλάδα Δώρα Λαβαζού και να πάρουν χρήσιμες συμβουλές για το πως χτίζεται ένα φωτογραφικό portfolio και πώς μπορεί να εξελιχθεί σε ολοκληρωμένη σειρά φωτογραφιών.

Ημερίδα Φωτογραφικοί διάλογοι

Την ημερίδα συντόνισε ο Αναστάσης Πρωτοπαπάς Μ.Α / Β.Α και παρουσίασαν την καταπληκτική δουλειά τους οι φωτογράφοι: Δομίνα Αποστολίδου, Φωτεινή Κολοκοτρώνη, Παναγιώτης Μαΐδης, Γεώργιος Μαρινάκης, Βλάσης Μαυραγάνης, Βασίλης Μπατζανοπουλος, Άνθιμος Ντάγκας, Ρενέ Ρεβάχ, και ο Ευάγγελος Ταμβάκος που τον προλόγισε ο συνιδρυτής ενός εκ των σημαντικότερων φωτογραφικών portals στην Ελλάδα Θεόδωρος Στίγκας. Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου (στον Ισθμό της Κορίνθου στην είσοδο Λουτρακίου)

Έκθεση της Φωτογραφικής Λέσχης Κορίνθου με τίτλο «THRESHOLD»

Παρουσιάσαμε την έκθεση φωτογραφίας του Corinthian Photography Club “THRESHOLD”. Το Corinthian Photography Club/Φωτογραφική Λέσχη Κορίνθου που είναι ο βασικός διοργανωτής του φεστιβάλ. Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου (στον Ισθμό της Κορίνθου στην είσοδο Λουτρακίου) Διοργάνωση: Corinth Exposed Photography Festival, Πελοποννησιακό Ινστιτούτο Τεχνών, Corinthian Photography Club/Φωτογραφική Λέσχη Κορίνθου. Degree show 2019 –

Έκθεση του τμήματος φωτογραφίας των Global Arts Studios

Ο διευθυντής σπουδών των Global Arts Studios Σωκράτης Λαμπρόπουλος Μ.Α./Β.Α. Ο εισηγητής καθηγητής φωτογραφίας Αναστάσης Πρωτοπαπάς Μ.Α./Β.Α. Συμμετείχαν οι σπουδαστές: Σοφία Καλογήρου, Όλγα Παπαλεξάνδρου, Σοφία Παππά, Σοφία Πετικίδη, Σάββας Σακελλάρης, Νικόλας Σούκουλης, Ελένη Σταματοπούλου, Αναστασία Στάρφα, Μαρτίνος Τσιπολλέττας, Νίκος Τσιώλης, Μαρίνα Χριστοπούλου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Ευχαριστούμε λοιπόν πρώτα τα μέλη μας, της Φωτογραφικής Λέσχης Κορίνθου για την βοήθειά τους σε κάθε βήμα και συγκεκριμένα τους Ελένη Κούτλα, Σοφία Σπυροπούλου, Δήμητρα Καψαλάκη, Γεώργιο Τζάφη, Άννα Δημητροκάλη, Λορένα Κιρκ Γιαννούλις, Χρήστο Κωτσάκη, Γιάννη Πατρώνη, , Αθανάσιο Σκάζα, Βλάσση Μαυραγάνη, Μάνο Κουνελάκη, Μαρία Κροντήρη, Γιώργο Γεωργόπουλο, Κατερίνα Φιλοπούλου, Κώστα Κριεμπάρδη, Αντώνη Καλούση. Ακόμα το Photometria International Photography Festival, τον Παναγιώτη Παπουτσή και τον Παναγιώτη Παππά για την άψογη συνεργασία στην δημιουργία γέφυρας επικοινωνίας των δύο φεστιβάλ.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην OLYMPUS GREECE και στον Γιώργο Μαρινάκη OLYMPUS Visionary για την υποστήριξη και την συνεργασία τα τελευταία 4 χρόνια. Ευχαριστούμε, ακόμα, την Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου και το ΚΕ.Π.Α.Π. για την στήριξη και ιδιαιτέρα την έφορο της Πινακοθήκης Δρ. Αντωνία Τζαναβάρα για την συμβολή της στην πενταετή πορεία του φεστιβάλ. Επίσης, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας για την υποστήριξη στην υλοποίηση του Διεθνούς Διαγωνιστικού με θέμα το «νερό».

Ευχαριστούμε θερμά και την κριτική επιτροπή του Διεθνούς Διαγωνιστικού Nikos Philippakopoulos (Φ. Νίκος), Architect DPLG – Visual artist, Dr. Antonia Tzanavara, Doctor of Museology, Αrchaeologist – Historian of Art, Kostis Kalapothakis, Archaeologist – Museologist Piraeus Bank Group Cultural Foundation, Peter Kervarec, Photographer, Justin Jones, Visual Artist – Photographer, Anastasis Protopapas Μ.Α / Β.Α Photographer, για την υπεύθυνη και αμερόληπτη αξιολόγηση.

Ευχαριστίες στο Επιμελητήριο Κορίνθου και στην Αίθουσα «Μαρία Δημητριάδη» για την όμορφη φιλοξενία μέρους των εκθέσεων. Ευχαριστούμε επίσης την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την υποστήριξή της.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους χορηγούς επικοινωνίας και σε όλους τους υποστηρικτές μας από τους χώρους των media της εστίασης και των ξενοδοχείων.

Τέλος ευχαριστούμε με τιμή όλους τους καλλιτέχνες φωτογράφους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας για την δημιουργία των εκθέσεων και της ημερίδας «Φωτογραφικοί Διάλογοι» και συγκεκριμένα τους Ρέα Παπαδοπούλου, Δομίνα Αποστολίδου, Φωτεινή Κολοκοτρώνη, Παναγιώτης Μαΐδης, Γεώργιος Μαρινάκης, Βλάσης Μαυραγάνης, Βασίλης Μπατζανοπουλος, Άνθιμος Ντάγκας, Ρενέ Ρεβάχ, Ευάγγελος Ταμβάκος, Θεόδωρος Στίγκας από το Photologio, από τους Encounters Κολοκοτρώνη Φωτεινή, Γεωργόπουλος Γιώργος, Μπαλάφα Νάνσυ, Σακελλαρίου Κώστας, Παπαλεξάνδρου Όλγα και τους αποφοίτους του τμήματος Φωτογραφίας 2019 των Global Arts Studios, Σοφία Καλογήρου, Όλγα Παπαλεξάνδρου, Σοφία Παππά, Σοφία Πετικίδη, Σάββας Σακελλάρης, Στέφανος Σιδηράς, Νικόλας Σούκουλης, Ελένη Σταματοπούλου, Αναστασία Στάρφα, Μαρτίνος Τσιπολλέττας, Νίκος Τσιώλης, Μαρίνα Χριστοπούλου. Φτάνοντας προς το τέλος θα ήθελα να αναφέρω την εξαίρετη και καθοριστική συμβολή του Αναστάση Πρωτοπαπά στην πλήρη κατάρτιση του προγράμματος του φεστιβάλ και στο curation των εκθέσεων. Ακόμα αναφέρω τον Γιώργο Λαμπρόπουλο για την καθοριστική συμβολή του στο ψηφιακό κομμάτι του φεστιβάλ.

Τέλος ευχαριστούμε όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας στις εκθέσεις, στις δράσεις και με την ενεργή συμμετοχή σας είτε ως θεατές, είτε ως διαγωνιζόμενοι, δίνετε νόημα στην προσπάθειά μας και δύναμη για να συνεχίσουμε.

 

 

 

Τριήμερη απεργία από τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα – Στήριξη από τον Ιατρικό Σύλλογο Κορινθίας

Previous article

Σταυρέλης για Open Mall | Σχεδιασμός για κλάματα!

Next article

More in ΕΛΛΑΔΑ

You may also like

Comments

Comments are closed.