1_ΚΟΡΙΝΘΙΑΑΠΟΨΕΙΣΕκλογές 2019

Το κάλεσμα του Ιωάννη Κατσιμπούλα σε όλους τους Κορίνθιους

0

Η έννοια του κοινωνικού κεφαλαίου στην κοινωνία

Σε μια  πολύ γενική θεώρηση, η έννοια του κοινωνικού κεφαλαίου σχετίζεται άμεσα με ό,τι αποκαλούμε σήμερα κοινωνία των πολιτών. Πρόκειται για μια μορφή συμμετοχικής δημοκρατίας που τροφοδοτεί στις ημέρες μας το δημόσιο διάλογο στην προσπάθεια που γίνεται κυρίως από οικονομόλογους, κοινωνικούς και πολιτικούς επιστήμονες (και ανθρώπους της πολίτικης) για να δώσουν απαντήσεις στα πολύπλοκα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πλέον οι σύγχρονες κοινωνίες.
Επομένως το κοινωνικό κεφάλαιο συγκροτείται στο σύνολο των ενεργών διασυνδέσεων ανάμεσα στους ανθρώπους . Δηλαδή, την εμπιστοσύνη , την αμοιβαία κατανόηση , τις κοινά αποδεκτές άξιες και συμπεριφορές που ενοποιούν τις ανθρώπινες κοινότητες και τα ανθρωπινά δίκτυα και καθιστούν δυνατή τη συνεργατική δράση.
Σε κάθε κοινωνία υπάρχει συσσωρευμένο ένα κεφάλαιο που σχηματικά είναι η εμπιστοσύνη μεταξύ των πολιτών. Όσο περισσότερη εμπιστοσύνη υπάρχει μεταξύ των ανθρώπων , τόσο χαμηλότερο είναι το κόστος συναλλαγής και μικρότερη η γραφειοκρατία.
Σε χώρες όπου παρατηρούνται υψηλά επίπεδα συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και εμπιστοσύνη στις σχέσεις τους με το κράτος , υπάρχει υψηλή αποδοτικότητα ,σε πολλά διαφορετικά επίπεδα άσκησης της πολίτικης και γενικότερα του κυβερνητικού έργου.
Λαμβάνοντας όλα τα παραπάνω υπόψιν οδηγούμαστε αναγκαστικά στην παρακάτω διαπίστωση.
Όλα αυτά χρειάζονται προσπάθεια και συντονισμένη δουλεία από όλους τους πολίτες της περιφέρειας  μας.
Η δυναμική της Κορίνθιας, γνωρίζω ότι υπάρχει γιατί πηγάζει από εμάς και  χρειάζεται την προσπάθεια όλων για να αναδειχθεί.
Πρέπει να ενεργοποιηθούν οι τεράστιες δυνατότητες της περιοχής μας για την εξέλιξη του τόπου και για το κοινό συμφέρον των πολιτών της περιφέρειας  Πελοποννήσου.
Πρέπει όλοι να συμμετέχουμε δυναμικά στην ανάδειξη του τόπου μας.
Δυναμική συμμέτοχη για να γίνει η Πελοποννήσος  αυτό που πραγματικά της αξίζει.
Δυναμική συμμέτοχη για να απολαύουν οι πολίτες αυτά όπου δικαιούνται.
Σας καλώ όλους σε συστράτευση για να κάνουμε την Πελοπόννησο έναν τόπο που θα χαιρόμαστε να ζούμε και πρότυπο σε όλη την Ελλάδα.
Χωρίς  προσωπική συμμέτοχη κανένας τόπος δεν προχωρεί.

ΚΑΤΣΙΜΠΟΥΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΓΕΩΠΟΝΟΣ M.Sc.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΔΕΣ

Πέτρος Τατούλης «Επενδύουμε στρατηγικά στην αειφορία της Ευρωπαϊκής Πελοποννήσου»

Previous article

Η ώρα της κάλπης

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.